Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes tang zhong

Tejes tang zhong
Tejes tang zhong
5 perc / előkészület: 2 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a tang zhong tejes változata. Azt olvastam a neten, hogy ha víz helyett tejjel főzzük, akkor még lágyabb lesz a kelt tészta, amihez vegyítjük, magasabbra kel (láttam az összehasonlító fotókat!), és a színe is barnább lesz sütéskor. Én tejes-vajas zsemléhez próbáltam, nagy sikerrel. :) Recept jön!

Hálás köszönet Szeva szakácsnak, akinél először olvastam erről a módszerről és Helenának, Évi néninek, Fahéjnak, akik fantasztikus receptjeikkel motiváltak a kipróbálásra!  

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha pillekönnyű, lágy, foszlós, puha héjú kelt tésztát akarunk készíteni, akkor igen ajánlom kipróbálásra! Ez az adag tang zhong 50 dkg liszttel készített kelt tésztához ideális.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a liszttel habverővel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük (ez 65 foknál történik; ezért is nevezik ezt a keveréket '65 fokos Kenyérdoktornak').
  2. Lehűtve már használható, de hűtőben eláll 3-4 napig.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tang zhong tejjel, a 65 fokos Kenyérdoktor, tang zhong tejesen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava Fri, 2016-01-01 04:47

Ez a keverek eleszto helyett van ? Honnan tudjuk hogy mennyit kell belole hasznalni ?? Es szoval barmihez jo amibe eleszto kellene? Kenyer , kalacs , pogacsa , edes sos stb akarmi? Nekem fogalmam sincs azert kerdem. :) Pedig ez a recept meg egy masik vizes is elvan mentve mar regota de meg sosem probaltam ki.

Torma
Torma / Torma Fri, 2016-01-01 06:43

Nem, ez a keverék csak puhítja, lágyítja a kelt tésztát. Élesztő, vagy kovász kell a kelt tésztákhoz. Sok recept van itt a NoSaltyn, próbáld ki! Üdv, T :)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Fri, 2013-12-06 08:20

Bocsánat, de esküszöm, hogy pont ugyanígy készült, (csak szerintem keményebbre főzve) , az úgynevezett "pótkrém", amit Anyukám a vajas krémekhez tett, amikor még nem lehetett pudingport kapni...

Ne haragudjatok, csak nagyon érdekesnek találom, hogy így is fel lehet használni.

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-12-06 10:13

Zsuzsa, köszi a hozzászólást :) nem hiszed el, de én is készítettem igy tortát! Horváth Ilona recept...az hagyján; nem akartam itt a lelkesedést letromfolni, de mi annak idején (72 körül) pontosan így főztük a ragasztót a kirakatok tapétázásához a Corvin Áruházban, ahol kirakatrendező voltam :))) üdv, Torma :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 08:25

Oh, Tormuci, ez a tejes tang-zhong meg jobb is mint a vizes, legalabbis a tejes kalacsom amit ma sutottem isteni lett, annyira konnyu, legies, hogy ki sem tudom fejezni milyen finom lett. Pedig en csak ennek a mennyisegnek a felet hasznaltam fel (fel kg liszthez), a masik felebol holnap megint sutok. Ezutan mindig igy fogom kesziteni a kelttesztat. Pusszancs, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-28 11:38

Jaj de édes vagy Csuki :) akkor én is így fogom kipróbálni a kalácsot legközelebb!!! Szuper-szép hetet kívánok puszi, Tormuci :)

46
finomliszt 2.5 evőkanál
tej 2.5 dl