r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos papucsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás-mákos papucsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 819 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 819 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb 2 órával a felhasználás előtt kivesszük, hogy kiengedjen.
  2. A margarint kikeverjük a lekvárral, majd elkeverjük benne a mákot és a fahéjat is.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk.
  4. Minden négyzetre egyenlően halmozunk a töltelékből, ennek tetejére tesszük a szilvát kimagozva, félbevágva, majd megkenjük a tészta egyik sarkát, egymásra hajtjuk szorosan és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, egymástól legalább két ujjnyi távolságra.
  5. 220°C-ra előmelegített sütőben (nem légkeverésen) 10 percig sütjük, majd 180°C-on nagyjából további 15 percig.
  6. A sütőből kivéve meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10575
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Egy tartalmas leves után remek második fogás, de reggelire is kiváló. :)

Receptkategóriák

A Fanny Konyha egyik régebbi számában találtam rá erre a receptre, gyors édességnek tűnt, szeretjük a mákos-lekváros kombinációt, így gondoltam megsütöm.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Nagyon guszta a sütid, kedves Besamel. Piroska

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon tetszik és finom is lehet !! :-) Mentettem! Köszönet érte!!

Törölt felhasználó

Csábító, mentem, köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?