Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvafagyi

Szilvafagyi
Szilvafagyi
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fahéjas almafagyi alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A tejszínt a cukorral habbá verjük (de ne legyen kemény hab).
  2. A szilvát megmossuk, és kimagozzuk.
  3. A sűrített tejjel és a fahéjjal összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínhez.
  4. Fagyasztóba tesszük, közben félóránként kb. öt alkalommal átkeverjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 145
elküldve: 4
receptkönyvben: 189
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, fagyitorta, sorbet, házi fagyi, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi

egyéb elnevezések

tejszínes szilvafagyi, házi szilvafagyi, fagylalt szilvából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pézsé82
pézsé82 Fri, 2014-07-11 12:35

Nagyon jó a recept, kipróbáltam szilvával, meggyel és sárgabarackkal is. Nálam a barack vitte a pálmát, de mindegyik finom volt!
Köszönet érte! :-)

304
habtejszín 2 dl
porcukor 2 ek
sűrített tej 15 dkg
szilva 20 dkg
fahéj 1 ek