adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
422
Kalória
11.7g
Fehérje
61.1g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
233.9g
Víz
15g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
29.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
140g szilva61 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
50g kalács184 kcal
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
140g szilva61 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
50g kalács184 kcal
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
31.7g szilva14 kcal
-
28.7g őszibarack11 kcal
-
28.3g görög joghurt29 kcal
-
11.3g kalács42 kcal
Összesen
96
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 233.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 233.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
96
kcal
Elkészítés
- Veszünk egy kisebb tálat.
- A 2 szelet kalácsot megpirítjuk.
- A tálba rakjuk, az összetört, ropogósra pirított kalácsdarabokat.
- Eloszlatjuk rajtaa joghurtunk felét, majd a kockára vágott szilvát és a hosszúkásra vágott őszibarackot.
- Majdrárakjuk a másik kalácsot, a maradék joghurtot és a gyümölcsöket.
- Fél órát állni hagyjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
Hirtelen ötletként jött, gyors desszertet akartam csinálni. Mivel volt otthon édes diós kalács, kipróbáltam pirítva. Mivel finom lett, enyhén karamellás ízű, gondoltam, miért ne használjam fel valamilyen desszert hozzávalójának?! Kinyitottam a hűtőszekrényt, és ráleltem a citromos görög joghurtra, a szilvára és az őszibarackra. Így született meg a szezonváltó desszertem, amiben már az ősz gyümölcsei dominálnak, de még visszaköszön benne egy csipetnyi nyár, a görög citromos joghurt ízében.