Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkarika

Habkarika
Habkarika
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, karácsonyi nassolni való.

Sok munka igazából nincs vele, és igen egyszerű elkészíteni! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe feltesszük forralni a vizet. Míg az forr, egy másik edényben a fehérjét, a porcukrot, a citromlevet és a keményítőt összekeverjük.
  2. Ha felforrt a víz, a másik edényt rátesszük, és kevergetjük (habverővel, de jó az evőkanál is). Akkor lesz jó, hogy ha beledugjuk az ujjunkat, csípni fog. De ha van hőmérőnk, akkor 60 fokra kell melegíteni.
  3. Ezután átöntjük a habverőbe, és olyan 10-15 perc alatt kemény habbá verjük. Az ételfestéket is eközben adjuk hozzá. Tetszés szerint kell bele tenni, kinek hogy tetszik!
  4. Ha megvan a habunk, habzsákba szedjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire kinyomjuk. (Én a képen is látható karikákat szoktam, de lehet akár szívet vagy bármi mást is készíteni.) Körülbelül 20-25 nagyobb karika készül ebből a mennyiségből.
  5. Ezt követően a 80 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 1,5-2 óra alatt készre szárítjuk.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 117
össznézettség: 15 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi habkarika

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Sun, 2017-12-17 05:03

Akinek nincs legkevereses sutoje, az hany fokon szaritsa??? Zart vagy nyitott sutoben?

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Thu, 2017-12-14 07:02

Tegnap megcsináltam, életem első sikerült habkarikája, végre olyan lett amilyennek kell lennie. Köszönet a receptért, mentve, üdv Vali

514
tojásfehérje 4 db
porcukor 50 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
étkezési keményítő 8 g
ételfesték 4 csepp