Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárított almakarikák

Szárított almakarikák
Szárított almakarikák
260 perc / előkészület: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almák készek, mikor tapintásra már nem nedvesek, nem túl kemények, inkább rágósak. Süteményekbe, édességekbe vagy csak egyszerűen rágcsálnivalóként.

hozzávalók / 8 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet egy nagyobb edénybe tesszük, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és lekeverjük.
  2. Az almákat megmossuk, a magházakat kiszúrjuk, majd kb. 3-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. Az alma szeleteket kb. 10 percre betesszük a citromos-vízbe, majd papírtörlőre kiszedjük és hagyjuk szűrődni.
  4. Az almaszeleteket a sütőbe találó alufóliába csomagolt vékony faágakra fűzzük. A sütőt 70 fokra előmelegítjük, az előkészített faágakat a sínekre rendezzük. A sütő ajtaját bezárjuk úgy, hogy kis rés maradjon, majd kb. 3-4 órát szárítjuk.
  • sütési hőfok: 70°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 973
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

egyéb elnevezések

almachips, almaszirom, sütőben szárított alma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zeyneb
Zeyneb Mon, 2014-12-22 18:56

Kedves Glaser!

A szaritott alamakarikak eltarthatosaga kb mennyi ido? Mar ha nem fogyott el mindig olyan gyorsan hogy ez nem derült ki :)
Elore is köszi az infot és elnézést az ékezetek hianyaért)

glaser
Glaser / glaser Mon, 2014-12-22 19:17

Kedves Zeyneb! Én oktober vége felé készitettem, meg most is van belöle egy pár, és még mindig finom.

Zeyneb
Zeyneb Wed, 2014-12-24 12:53

Köszönöm a valaszt. Ha ilyen sokaig elall mindenképp kiprobalom a receptet.

95
alma 8 közepes db
1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 l