r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Szalagos fánk Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 2931 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba kimérjük. A langyos tejet a porcukorral elkeverjük, majd beletesszük az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd deszkán jó alaposan kidagasztjuk. Visszarakjuk a tálba, meghintjük liszttel, és kb. 30 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát a deszkára öntjük, és nem gyúrjuk át újra, hanem egyből kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd további 15-20 percit pihentetjük a deszkán. Sütés előtt a közepét benyomkodjuk az ujjunkkal.
  4. Forró olajban kisütjük, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl forró, mert hirtelen sül meg és sötét lesz a fánk. Mindig annyi olajban süssük, hogy lebegjen benne a tészta. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul az olajban, amelyiken a lyuk van, ettől lesz szép szalagos a fánk. A fánkot először fedő alatt sütjük, majd mikor megfordítjuk fedő nélkül. Célszerű átlátszó fedőt használni. Pillanatok alatt megsül, úgyhogy nagyon figyelni kell.
  5. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és megkenjük lekvárral.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9015
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Bármilyen lekvárral nagyon finom. A képen málnalekvárral tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk Ágitól
agi8505 20 recept

Nagyon finom, könnyű, laza szerkezetű tészta. Ebből az adagból kb. 20-22 db fánk lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek