Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús

Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús
Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi étel az egyik kedvenc vasárnapi ebédem. Vendégvárónak is finom, bár kicsit pepecs. De amennyi bókot be lehet vele seperni!!!! És ez mindig kárpótol! Nem utolsó sorban másnaposan is finom, tehát jókora adagot lehet belőle készíteni. A legnehezebb, hogy a család elől eldugdossam a maradékot, mert különben jártukban- keltükben elfogy! Nevezhetjük rántott húsnak, mert ahogy az ember eszi, úgy tényleg olyan... de mégsem. Ja, és nincs olajszag és olajpazarlás, sőt az olajas flakon még csak elő sem kerül! Nem éppen a klasszikus értelemben vett diétás étel. De kérdem én: melyik magyar ember ne kívánná meg néha a rántott húst? És ha már rántott hús, akkor inkább ez!! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, vagy a lustáknak. :) Azoknak, akik jól meg akarják etetni a vendégeiket, vagy éppen csak jól akarják lakatni a családot. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként lereszeljük a sajtot, majd felkészülünk lelkileg a "panírozásra". (Nem tartozik a kedvenc konyhatechnológiai műveleteim közé.)
  2. A húst felszeleteljük, és ha nem voltunk túl ügyesek és nem lettek egyenletesek a szeletek, akkor húskloffolóval igazítunk rajtuk (két folpack között, mert mosogatni nem szeretek). Sózzuk, borsozzuk. 
  3. Kikészítünk három tányért. Az elsőbe kerül a rizsliszt, a másodikba a két tojás némi vízzel picit felverve, kevés só és bors, a harmadikba pedig a reszelt sajt.
  4. Az elkészült szeleteket egy tepsibe fektetjük. (Ha nincs elég nagy tepsink, akkor érdemes kettőbe tenni, mert a husik nem lehetnek fedésben). Nem teszünk alá sem olajat, sem vizet. Ha megtelt a tepsi, akkor ráborítjuk a tejszínt, és betoljuk az előmelegített sütőbe, szép pirosra sütjük a tetejét.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 447
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nérofó

Mióta szakács: 2011.09.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült sajtos- tejszínes hús, sajtos-tejszínes csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Mon, 2011-10-31 14:15

Kipróbálom! A füstölt sajtos verziót nem, mert attól pattanásos leszek :) de a többit igen. :)
Azt szeretem benne, hogy tisztára rántott hús érzete van tőle az embernek, de olaj még a fasorban sincs.... :)

csato
csato Mon, 2011-10-31 13:24

Szia!
Sokszor készítem én is,imádjuk.Annyi változtatással,hogy egy pici olajjal kikenem a tepsit,és nem panírozom a sajttal,hanem egyszerűen belereszelem a tepsi aljába egyenletesen,majd husi/igen lisztbe és tojásba forgatva/és ráreszelem a maradék sajtot.Pusztán lustaságból,mert a sajtba való panírozás nagyon macerás,az eredmény meg u.a.!Én füstölt karavánt meg trappistát használok vegyesen,próbáld ki nagyon finom!
üdv Csató

526
csirkemell filé 3 db
rizsliszt 5 evőkanál
tojás 2 db
trappista sajt 15 dkg
főzőtejszín 3 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint