r
Nosalty Logó

Sütőben sült cukkinis rágcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sütőben sült cukkinis rágcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2636 micro
Összesen 179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7909 micro
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olívaolajjal (ha van olajsprénk, azzal dolgozzunk, az a leghatékonyabb).
  2. A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fél centis karikákba. A száraz zsemléből késes aprító segítségével készítsünk morzsát.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a sajttal, fokhagymával és a fűszerekkel. Egy másik tálba öntsük a tejet.
  4. Először tejbe forgassuk, majd a morzsába nyomkodjuk bele a cukkinikarikákat, és mehetnek a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha van olajsprénk, szórjuk meg a karikák tetejét egy kevés olajjal, ettől lesz szép aranybarna és ropogós!
  5. Süssük a cukkinit 10-15 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk pár percig, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Utána egyből kínálhatjuk vagy légmentesen záródó dobozba tehetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 268
  • Össznézettség: 78490
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

Készíthetünk hozzá tejfölös vagy görög joghurtos mártogatóst, és ami a legjobb, csomagolhatjuk gyerekeknek uzsonnára a suliba!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha lehet, mindent sütőben sütök, ezek a kedves, ropogós cukkini karikák is így végezték. A bundázásuk pofon egyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát, nincs vele ragacsos munka. Minél tovább várakozhatnak, hűlhetnek sütés után, annál roppanósabbak lesznek.

Hozzászólások

leeva

Ma megsütöttem, sajnos nekem nem lett ropogós, minél tovább állt, annál puhább lett. Az íze az jó volt.

Gréti

Igen, attól függ, milyen vékonyra vágod a cukkinit. Most legutóbb én is vastagabbra hagytam és ilyenkor, ha áll, a bels? nedvességt?l megpuhul a bundája, de az íze az valóban mennyei marad, üdv, Gréti

gamica

Finom lett, de nem ropogós :-(.

Gréti

Szia, kívül kell csak ropogósnak lennie, belül puha marad. De, ha legközelebb még ropogósabbra szeretnéd, akkor vágd vékonyabb karikákra a cukkinit. Remélem, segítettem, üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Sült krumpli-f?szerrel megszórva is finom. Létezik fokhgyma por is egyenletesebben oszlik el mint a gere zdes.

Hasznos Virág

Köszönöm a tanácsot Vira

kovácsnéjoli

Elkészítettem, nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy egy tojást belekevertem a tejbe és 10 dkg trappista sajtot reszeltem a bundába!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek