Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült túrótorta 2.

Sült túrótorta 2.
Sült túrótorta 2.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy darab túró a hűtőben, amit mégsem használtam el az eredeti terv szerint. Gondoltam, túrómorzsát készítek belőle, de a megfelelő recept felkutatása közben F. Nagy Angélánál rábukkantam erre a túrótortára. Fele mennyiséget készítettem pitesütő formában, a teljes adaghoz tortaforma ajánlott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A masszába lehet keverni mandulaforgácsot, és a tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal .
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a vajat, ezzel is alaposan kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk az áttört túrót, búzadarát, a citromhéjat és mazsolát.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
  5. Kivajazott, zsemlemorzsával kihintett, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
  6. 200 fokra (hőlégkeverésen 180 fok) előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 180 (160) fokra csökkentjük a hőt, és kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grízes sült túró, grízes-túrós sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maja50
Maja50 Sat, 2012-07-14 09:11

Köszönöm szépen a receptet ! Ezt a finomságot én is meg sütöm bízom benne hogy szuper jó lesz !

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sat, 2012-04-14 12:16

Kedves Edit!
Húsvétkor voltam egy barátnőmnél, ahol ilyesmi sütit sütöttek éppen, mikor oda értem. Nagyon jó illata volt! Kaptam is belőle, miközben gyorsan elmondta a receptet. Isteni finom volt a süti! Haza jöttem, és a megjegyzett mennyiségek szerint találtam rá a te receptedre, ami a legjobban hasonlított a hallottakhoz. Ma megcsináltam, kicsi változtatással. NAGYON FINOM LETT!!!!! A változtatás annyi hogy: a cukor mennyisége 7.5 dkg Xilit és 7.5 dkg barna nádcukor. Búzadara helyett 3 púpozott evőkanál zabkorpát tettem bele és csak 10 dkg olvasztott vajat, mert több nem volt itthon. Így kevésbé lesz lelkiismeret furdalásom, mikor megeszem az egészet :)
Köszönöm szépen a receptet!!!!
Üdv! Katalin

kmolnar
kmolnar Sat, 2011-06-04 14:08

Én megcsináltam, nagyon jó lett, de meg kell várni, amíg teljesen kihűl, különben szétesik.. De másodjára már nemcsak jóízű lett, hanem szép is! :)

828
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 13 dkg
tehéntúró 50 dkg
búzadara 2.5 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek