Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paprika 2.

Sült paprika 2.
Sült paprika 2.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a sült paprika kedvelt elkészítési módja. Szívesen fogyasztjuk mindenféle sültekhez, sajtokhoz, pláne, ha véletlenül grillezésre adjuk fejünket. A 2. pontot el lehet hagyni, amikor nincs rá lehetőség, és úgy is nagyon finom eredmény kerekedik ki a végére.

hozzávalók / 4 adag

A sült paprikához

Az öntethez

ajánlat

Ajánljuk grillen sütött húsokhoz, pljeskavicához, sajtokhoz. Egy ajánlat, ami nálunk bevált vacsora: Aszalt paradicsomos kenyér megpirítva, friss, krémes kecskesajttal megkenve, és a tetején sültpaprika szeletkék... mmmm mennyei! 
pH besorolás: közepesen lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kápia paprikákat megmossuk, és egy hústűvel megszurkáljuk.
  2. Faszénparázson félig meggrillezük. (Ezt a lépést adott esetben kihagyhatjuk, ezzel füstös ízt csempészünk a paprikának.)
  3. Egy tepsibe öntünk egy kevés olívaolajat, s a félig megsült paprikákat belehelyezzük, majd mindegyik tetejére reszelünk 1-1 gerezd fokhagymát, és berakjuk a sütőbe, s addig sütjük, míg a héja több helyen fekete foltos lesz, és megráncosodik.
  4. Kivesszük a sütőből a tepsit, és egy alufóliadarabbal kb. 15 percre letakarjuk, hogy megizzadjon.
  5. A paprikáknak lehúzzuk a héját, a csumáját és szárát eltávolítjuk, és egy tálba helyezzük őket. (Aki nem szereti a magokat, tisztítsa le, de mi a magunk részéről egy keveset mindig hagyunk rajta, mert nagyon sok értékes vitamint tartalmaz.)
  6. A paprikákra reszeljük rá a 4-5 gerezd fokhagymát, öntsük rá a balzsamecetet és az olívaolajat. Amint kész, tegyük hűtőbe összeérni egy kicsit.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 46 467
elküldve: 6
receptkönyvben: 304
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

marinált paprika, marinált sült paprika, pácolt sült paprika, sült paprika öntettel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KorneliaCseh
KorneliaCseh Thu, 2013-10-17 12:21

Mi tölteni, kirántani is szoktuk a sült paprikát. Leszedjük a héját, magházát úgy, hogy egészben maradjon a paprika és fokhagymás, petrezselymes túróval vagy sajtkrémmel töltjük, majd bundázzuk.

Máthé Melinda
Máthé Melinda Sun, 2013-09-15 18:16

Télire a következőképpen lehet eltenni: miután megsül, lehúzzuk a héját, kiszedjük a magházat a magokkal kicsit lecsepegtetjük és mehet is a mélyhűtőbe. Télen ugyanúgy készül hozzá az ecetes öntet. A legjobbakat MMeli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-03 15:52

a kapia paprikat miutan megsutjuk el lehet teni telire a mely hutobe es amikor telen eloveszuk ugyan ugy keszitjuk el mint frisen

witch
witch / witch Mon, 2018-05-14 15:28

Kiprobaltam es nem is volt sokaig a melyhutoben, mert latni akartam, hogy mukodik ez a megoldas? Nekem nem jott be, mert a fagyasztastol a paprika teljesen elveszitette az izet. :o(

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-10-03 16:34

Kedves Anuska! Köszönjük a tapasztalatod megosztását, reménykedtem benne, hogy így van, volt is rá tippem, csak a tapasztalat hiányzott! Nagyon köszönjük!:)))) A legjobbakat: Mrs Smith

kh
Jahin / kh Mon, 2010-07-19 09:36

Kedves Mrs Smith,örömmel látom ezt a hosszú piros paprikát,ez volt az ,amiből a piperki büreket készítették.:-)))Egy kérésem lenne,osszátok meg velem a beszerzési forrás helyét!:-)Üdv.Hajni

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-07-20 11:21

Kedves kh! Ez a kápiapaprika, szerencsére elég sok helyen található, piacokon is, és a Tesco, Auchan, valamint az Interspar is szokott ilyet árulni elég gyakran. Amikor szezonja van, akkor még az ára sem elérhetetlen. Mediterrán vidékeken valóban kedvelt paprikafajta, szerintem nem is véletlenül!:) a legjobbakat: Mrs Smith

snelli
snelli Wed, 2010-09-08 00:24

Nálunk közkedvelt a sült paprika az év bármely szakában.Ilyenkor lehet kapni a sütnivaló paprikát,amit simán megsütünk,majd miután lehúztuk a héját,berakjuk a fagyra. Felhasználáskor készítünk öntetet rá.
Nagyon finom ezzel tölteni csirkemellet és panírozva sütni.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-09-08 00:33

Ez nagyszerű ötelet kedves SNelli! Ez a csirkemelles! Ha vannalk még ilyen jó ötleteid, és receptjeid, rakd fel Te is, itt sokan vagyunk, akik örömmel vesszük!:) Mindenféle felhasználási ötlet jól szokott jönni! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-07-20 11:18

Kedves Gombóc Artúr! Örülünk, hogy elnyerte a tetszésedet! Még sosem próbáltuk meg eltenni télire, ezért nem tudnám megmondani. Hátha valaki tud ebben tanácsot adni! Üdv: Mrs Smith

164
kápia paprika 8 db
fokhagyma 8 gerezd
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 4 ek