Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steamed suet pudding

Steamed suet pudding
Steamed suet pudding
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi tradicionális angol süti, a gőzölt, édes puddingok közé tartozik amik rengeteg variációban készíthetők. Ez az alap, a legegyszerűbb, leghagyományosabb ami az összetételt illeti. Kizárólag télen javasolnám a fogyasztását, mert nagyon "tömős". Hideg időben viszont nagyon jól esik finom dzsemmel. Magában nem kifejezetten édes, nem is valami szép se nem trendi, de olyan megnyugtató, gyerekkori, nagymamás hangulata, illata van. Az angoloknak több olyan desszertjük és főételük is van amihez faggyút használnak. Faggyút ezért minden boltban lehet kapni, persze nem frissen, hanem dobozolva, apró lisztes darabokban ami úgy néz ki mint valami granulátum. Csak egy márkát látok, a neve Atora.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A faggyú hamar kihűl és megkeményedik - ebben az állapotban a süti ehetetlen -, de szépen újra lehet melegíteni, jelentős minőségromlás nélkül. Persze frissen a legjobb.
A pudding forma olyan, mint egy vastag virágcserép.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedlitészta állaga legyen. Persze darabos lesz, nem sima - a faggyú miatt.
  2. Beleöntjük egy alaposan kivajazott pudding formába. Fontos, hogy a forma ne legyen tele, mert a tészta picit megdagad.
  3. A tészta tetejére kör alakra vágott sütőpapírt simítunk, akkorát hogy a forma belső falára is felragadjon.
  4. Alufóliával szorosan lezárjuk, kívülről még zsinórral is át lehet kötni, hogy biztosan jól záródjon, én befőttes gumit teszek rá. Az alufólia szélét körben felgyűrjük, hogy ne nagyon érjen bele a vízbe.
  5. Magasabb falú fazékba állítjuk, amit a forma 3/4-ig felöntök meleg vízzel. A tetejére fedőt rakunk.
  6. 2 órát gyengéden forraljuk.
  7. Ezután óvatosan kivesszük a formát, lefejtjük az alufóliát és a sütőpapírt majd ráteszünk egy tányért és az egészet átfordítjuk. Hagyjuk picit pihenni és leemeljük a formát a kész, forró puddingról.
  8. Négy cikkre vágva, forrón, dzsemmel tálaljuk - vaníliamártással is szokták kínálni.
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mrsgrob

Mióta szakács: 2011.02.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű angol pudding, angol főzött pudding faggyúval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
finomliszt 90 g
sertésháj 45 g
cukor 45 g
1 csipet