r
Nosalty Logó

Steak borskéregben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Steak borskéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 956 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1912 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 238 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 956 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1912 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szobahőmérsékletű hússzeleteket keresztben kettévágjuk, hogy négy, kb tenyérnyi nagyságú, másfél centi vastag húst kapjunk.
  2. Olívaolajjal megkenjük a külsejüket, majd a borsba forgatjuk, és kezünkkel kissé bele is nyomdojuk.
  3. Felhevített öntöttvas (vagy vastag falú) serpenyőben, az olvíaolaj és a vaj keverékén, oldalanként 1,5-2 percig sütjük a húsokat.
  4. Majd flambírozzuk a steaket: meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk. Hőálló tálra szedjük, és kb 100 fokos sütőbe dugjuk a húsokat, míg a mártást készítjük.
  5. A serpenyőbe öntjük a fehérbort, és nagy lángon, keveregtve, felkaparjuk az aljára ragadt pörcanyagokat. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, egyet forralunk rajta és kész. Azonnal tálaljuk a sütőben melegen tartott steakkel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 63981
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 26.

Ajánló

Pákosztos Macska mustáros steakburgonyája kitűnő választás hozzá. Én most kerti fűszeres, sütőben sült krumplival tálaltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem volt kedvem ilyen klassz őszi időben a konyhában órákig időzni, csak valami gyors ebéd jöhetett szóba. A gyönyörű hús adott volt, így került sor erre a hipp-hopp elkészíthető, klasszikus fogásra.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek