Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stangli Gittustól

Stangli Gittustól
Stangli Gittustól
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gittus nagymamám testvére volt. Nagyon sokszor készítem ezt a kiflikét. Frissen, melegen isteni, de másnap is nagyon-nagyon finom. Reggelire kakaóval, vajjal, házi lekvárral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzárakjuk az élesztőt és 2 kanál lisztet. Hagyjuk "felfutni".
  2. A lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a sót, a kovászt és a maradék 5 dl langyos tejet összekeverjük, és jól alaposan kidolgozzuk.
  3. 3 cipót formálunk belőle. Egyiket kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felénél kezdve felgurgatjuk a tésztát, hogy kifli alakot kapjunk. Kicsit behajlítjuk a két végét. Ugyanígy járunk el a másik kettő cipóval is.
  4. A kifliket tepsibe rakjuk, és 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük. Sütés előtt mindegyik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk tetszőlegesen szezámmaggal, lenmaggal, mákkal, köménnyel, reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 956
elküldve: 9
receptkönyvben: 325
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, burek, briós, croissant, pita, perec, édes leveles, hamburger-buci, bagel, buci

egyéb elnevezések

szezámos stangli, sós stangli, kelt tésztás szezámmagos stangli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juti33
juti33 Sat, 2014-06-07 08:49

Ragacsos massza lett az eredmény. :'( Nem sok kicsit az a 9 dl tej? Vagy mit rontottam el??

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2014-10-03 07:41

Pedig elkészíthető és valóban finom...Ismerem ezt a receptet,gyakran készítem is...azzal a változattal,hogy nem teszem bele egyszerre a maradék 5 dl tejet,hanem apránként,mert a liszt minőségétől is függ a tej mennyisége.

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy Sat, 2014-05-10 21:23

A 100 dkg = 1kg A recept hozzávalóknál nem volt lehetőségem kg-t választani így kénytelen voltam dkg-ban megadni a mennyiséget.
Üdvözlettel:Györgyi

860
finomliszt 100 dkg
vaj 10 dkg
tej 8 dl
élesztő 4 dkg
2 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
tojás 1 db
szezámmag 5 ek