Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves

Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél az ételnél is érdemes (ha igazi füstölésű) a húst egy éjszakára vízbe áztatni, nehogy nagyos sós legyen a levesünk. Igazán csak olyan füstölt húsból finom, ami nem gyorspácolással készül. Ha a tejföltől nem érezzük elég savanyúnak, akkor ecettel lehet még  "bolondítani" rajta. Tartalmas, laktató leves, ezért nem érdemes nagyon nehéz második fogást tálalnunk utána.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
  2. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
  3. A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel,  a pirospaprikával és  1 merőkanál meleg levessel.
  4. A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 67 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 469
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, újév
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

füstölt húsos krumplileves, tejfölös krumplileves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Thu, 2010-05-13 13:32

Én tuti valami édes tésztafélét csinálnék másodiknak. Pl rakott tészta (mák, lekvár), mákosnudli, szilvásgombóc, vagy valami ilyesmi...

463
füstölt tarja 50 dkg
burgonya 8 közepes db
babérlevél 4 db
fűszerpaprika 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 2 dl