r
Nosalty Logó

Sárgarépa metélőhagymás mártásban

NS
Sárgarépa metélőhagymás mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

231
Kalória
5.6g
Fehérje
21g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
239.3g
Víz
32.6g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5802 micro
  • β-karotin
    15023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    957.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    23209 micro
  • β-karotin
    60091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1852 micro
  • β-karotin
    4796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A répákat megtisztítjuk és egyenlő, kb. ujjnyi nagyságú darabokra vágjuk. Megmossuk, és nedvesen teflonserpenyőbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a sót, és 1,25 dl vizet. Lefedve, lassú tűzön 20-25 percig pároljuk.
  3. Párolás közben néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a répák átforduljanak, és egyenletesen főjenek.
  4. Amikor már megpuhult a répánk, magasabb hőfokra kapcsolunk, és fedő nélkül néhány perc alatt elfőzzük a zöldség levét.
  5. A tejszínt kislábosban felforraljuk, a metélőhagymát karikákra vágjuk és beleszórjuk.
  6. Egy habverő segítségével belekeverjük a krémsajtot és összefőzzük, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy a sajt egyenletesen feloldódjon a mártásban. Végül picit sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaláskor a répákat a tányérokra adagoljuk, majd rákanalazzuk a mártást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ez egy receptkártyás recept, amit egyszerűen imádok, mióta kipróbáltam. A tejszínes - metélőhagymás - krémsajtos mártás remekül illik a vajon párolt zsenge sárgarépához, az ízük együtt egyszerűen mesés! Érdemes kipróbálni!

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Krémes zöldspárgapesztó

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek