Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-kekszes krémes

Sárgabarackos-kekszes krémes
Sárgabarackos-kekszes krémes
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. 
  2. A tűzről levéve -ameddig még forró- belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük, és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban).
  3. Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket, és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet, és a tetejét is kirakjuk kekszekkel.
  4. Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz, és a kekszek szélei mentén szeletelhető. A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 248
elküldve: 7
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Linyah

Mióta szakács: 2011.10.09.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Sió receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos kekszes krémes - sütés nélkül, sárgabarackos kekszsüti, kekszes-gyümölcsös krémes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
háztartási keksz 30 dkg
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tojás 2 db
cukor 7 ek
finomliszt 1 evőkanál
margarin 12.5 dkg
tej 7 dl
zselatin 6 dkg
sárgabarack 20 dkg