Sárgabarackbefőtt cukor és tartósító nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1696 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
74
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
446
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1017 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először az üvegeket és a kupakokat tisztítjuk megkell alaposan, és kinek melyik sterilizáló művelet vált be, azzal elvégezzük. (Én úgy szoktam, hogy alaposan elmosok mindent, majd jól kiöblítem. Persze annyira legyen meleg a víz, amennyire csak a kezünk bírja. Utána 1 ujjnyi vízzel beteszem az üvegeket a mikróba 1-2 percre, majd kiöntöm a vizet az üvegekből, és még 1-2 percig mikrózom. Még forrón kesztyűben kiveszem, és papírtörlőre lefordítva teszem. A kupakokat egy lábasban forrázom kb. 5-10 percig, majd villával kiveszem, és szintén papírtörlőn hagyom száradni. Persze fontos, hogy annyi üveg legyen, amennyi barackunk van. Inkább maradjon üveg.)
- A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd nagyon alaposan megmossuk. Váltott vízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni és kicsit száradni.
- Előkészítjük az üvegeket, és elkezdjük a barackokat félbevágni, majd magházzal lefelé elkezdjük az üvegekbe tenni. Jó szorosan!!!! Jól meg kell tömni, mert össze fog esni.
- Ha az üveg tele van, rászorítjuk a tetejére a kupakot. Ezt addig végezzük, amíg minden barack üvegbe kerül.
- Előveszünk egy jókora fazekat vagy kettőt, ha egybe nem férnek az üvegek. Kibéleljüka fazekat újságpapírral, és beletesszük az üvegeket. Az üvegek közé is újságot teszünk.
- A fazékba teszünk annyi vizet, hogy az üvegek 3/4-ig érjen. Elkezdjük felmelegíteni, és ha már gyöngyözik a víz, a fazékban takarékra vesszük, és 25-30 percig lassan forraljuk. Fedőt is teszünk rá.
- Ha letelt az idő, semmit sem csinálunk, mert másnap újra felmelegítjük, de csak 15 percig gőzöljük. Még 3. nap is ugyanígy. Ilyenkor már kevés lé képződik, a barack megpuhul, de a zamat megmarad.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20844
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.
Ajánló
Ha valaki nem akar sok cukrot és tartósítót, annak ajánlani tudom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Nem akartam cukrosan és tartósítóval eltenni a barackokat, így keresgéltem a neten. Találtam egy nagyon jó "zöld" oldalt, ahonnan elmentettem ezt a receptet. Én már többféle gyümölccsel kipróbáltam, eddig még mind jól viselkedik. Csalán. Köszönet érte.