r
Nosalty Logó

Sárgabarack torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarack torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 2934 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 196 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3423.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2934 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
  4. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
  5. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (Alépésekről fotók itt.)
  6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
  7. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
  8. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
  9. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
  10. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
  11. A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
  12. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
  13. Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24540
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Ajánló

Én csak porcukorral hintettem meg tálaláskor, mert nem akartam különösebben díszíteni. Jól mutatott a csigavonal is, de be lehet vonni pillecukorral, és ünnepi torta is lehet belőle. A barack és a citrom íz nagyon jól megy egymáshoz, a végeredmény is egy pikáns, kicsit savanykás, de édes, habos krém lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gyümölcskocsonya porral készült gyümölcsös tortakrémeket (habokat) idén fedeztem fel. Először eperrel próbálkoztam, majd meggyel, és most a sárgabarack került sorra. Ehhez a legjobb az Alsa gyümölcskocsonya pora. Mivel sokféle ízben kapható, így jól lehet párosítani a különféle gyümölcsökkel. Az epreset természetesen az eper ízűvel, a meggyet a málnással, ezt a barackosat a citromossal kevertem össze. Mindegyik változat nagyon finom lett, a krém meg gyünyörűen szeletelhető. (Egyik kolléganőm, friss barack híján, baracklekvárral készítette el. Ebben az esetben a baracklekvárt kell higítani, hogy a tejszín és a gyümölcsös folyadék arányai megmaradjanak.) Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Ez a süti nagyon ötletes és biztos nagyon-nagyon finom! Elmentettem és a hétvégén meg is sütöm. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Beus! Remélem ízleni fog, sok sikert hozzá!:)

Éva-Anyóca

Kedves Azila! Nagyon ötletes, és annyira guszta, és ha itt lehetne egy tányérkával...:-))megenném. Elmentve, és elkészítem, nagyon csábító:-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nemcsak ötletes és guszta, hanem isteni finom is lett! Kis bosszankodást leszámítva a 3 zacskó elpocsékolt, felverhetetlen tejszínt leszámítva, aminek köszönhet?en végleg elhatároztam, hogy természetellenesség ide vagy oda, ezután csak növényi tejszínt veszek. Egyébként szerintem a Habmester nem annyira m?íz?, mint a Hulala, és jóval olcsóbb is. Biztos, hogy ezt a sütit másféle gyümölccsel is ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Suvkat! Én is ezért választom inkább a Hulalát, mert nekem is meggy?lik a bajom némelyik tejszínnel. Ha ízesítve van, és nem csak tejszínként használom, nem nagyon lehet érezni a különbséget.:)

Törölt felhasználó

megsütöttem a tortát,de barack helyett eperrel.Azzal is nagyon finom.

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon guszta süti!!! Most sül a tészta a sütöben de kicsit izgulok hogy jol sikerül e . Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Hát ez valami nagyon isteni lett :) Még kinézetre is ugyan ilyen lett.Annyit változtattam a recepten hogy tejszin helyett turot használtam és eperrel készült a barack helyett. Nagyon nagy sikere volt vendégségbe vittem és mindenkinek izlett. mégegyszer nagyon köszönöm a receptete,máskor is megcsinálom :)

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy tetszik, köszönöm a visszajelzést.:)

Zemo

Kedves Azila! Én barackkonzervb?l szeretném elkészíteni a sütidet, véleményed szerint mennyi konzervet vásároljak hozzá?

Törölt felhasználó

Kedves Zemo! Szerintem 1 nagy konzerv is elég, a levével együtt, a lényeg, hogy annyi vízzel egészítsd ki, hogy 4 dl legyen összesen!

salátabogi

Elkészítettem, isteni !!! Aki kóstolta mindenki kéri a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlik, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)

Olaszné Anci

Ez nagyon mutatós süti, gratulálok ! ÜdvÖzöllek: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Köszönöm szépen.:) Üdv. Aliz

Boribon

Kedves Azila, par kerdesem lenne a tortadhoz, ami egyebkent szuperul nez ki. A piskotamennyiseg eleg az also es a felso csigahoz is, mert a blogodon csak alulra irod. Mekkora atmeroju a tortaformad? Kb. mennyi lekvart vegyek a piskotahoz? Koszonom elore is a valaszokat, holnaputan szeretnem megsutni egy szulinapra. Azt meg nem tudom, hogy nektarinbol vagy eperbol keszitsem.

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Elég az alsó és a fels? laphoz is, mert vékonyra kell szeletelni a piskótát. Amilyen szélesek a csíkok, olyan vastag lesz a csiga-tortalap. Kb 1-1,2 cm vastag legyen csak! A blogomon is írom, mint itt is, hogy... " 6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére." Egy kis üveg lekvár elég hozzá. Ha eperb?l készíted, akkor eperlekvárt tegyél a piskótára. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.