Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack torta 2.

Sárgabarack torta 2.
Sárgabarack torta 2.
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcskocsonya porral készült gyümölcsös tortakrémeket (habokat) idén fedeztem fel. Először eperrel próbálkoztam, majd meggyel, és most a sárgabarack került sorra. Ehhez a legjobb az Alsa gyümölcskocsonya pora. Mivel sokféle ízben kapható, így jól lehet párosítani a különféle gyümölcsökkel. Az epreset természetesen az eper ízűvel, a meggyet a málnással, ezt a barackosat a citromossal kevertem össze. Mindegyik változat nagyon finom lett, a krém meg gyünyörűen szeletelhető. (Egyik kolléganőm, friss barack híján, baracklekvárral készítette el. Ebben az esetben a baracklekvárt kell higítani, hogy a tejszín és a gyümölcsös folyadék arányai megmaradjanak.) Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

ajánlat

Én csak porcukorral hintettem meg tálaláskor, mert nem akartam különösebben díszíteni. Jól mutatott a csigavonal is, de be lehet vonni pillecukorral, és ünnepi torta is lehet belőle. A barack és a citrom íz nagyon jól megy egymáshoz, a végeredmény is egy pikáns, kicsit savanykás, de édes, habos krém lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
  4. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
  5. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (A lépésekről fotók itt.)
  6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
  7. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
  8. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
  9. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
  10. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
  11. A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
  12. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
  13. Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 349
elküldve: 17
receptkönyvben: 564
elkészítve: 10/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, gyümölcsös krém, barackos torta, sárgabarack krém, barackhabos torta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2013-06-12 02:17

Kedves Azila, par kerdesem lenne a tortadhoz, ami egyebkent szuperul nez ki. A piskotamennyiseg eleg az also es a felso csigahoz is, mert a blogodon csak alulra irod. Mekkora atmeroju a tortaformad? Kb. mennyi lekvart vegyek a piskotahoz? Koszonom elore is a valaszokat, holnaputan szeretnem megsutni egy szulinapra. Azt meg nem tudom, hogy nektarinbol vagy eperbol keszitsem.

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2013-06-12 14:56

Kedves Boribon!
Elég az alsó és a felső laphoz is, mert vékonyra kell szeletelni a piskótát. Amilyen szélesek a csíkok, olyan vastag lesz a csiga-tortalap. Kb 1-1,2 cm vastag legyen csak! A blogomon is írom, mint itt is, hogy...
" 6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére."
Egy kis üveg lekvár elég hozzá. Ha eperből készíted, akkor eperlekvárt tegyél a piskótára. Sok sikert hozzá!

Azila1
azila / Azila1 Fri, 2012-11-23 11:56

Nagyon örülök, hogy ízlik, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)

Zemo
Zemo Tue, 2012-09-25 08:16

Kedves Azila! Én barackkonzervből szeretném elkészíteni a sütidet, véleményed szerint mennyi konzervet vásároljak hozzá?

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-09-27 13:42

Kedves Zemo!

Szerintem 1 nagy konzerv is elég, a levével együtt, a lényeg, hogy annyi vízzel egészítsd ki, hogy 4 dl legyen összesen!

veronink
Veronika B / veronink Fri, 2012-03-09 15:51

Hát ez valami nagyon isteni lett :) Még kinézetre is ugyan ilyen lett.Annyit változtattam a recepten hogy tejszin helyett turot használtam és eperrel készült a barack helyett. Nagyon nagy sikere volt vendégségbe vittem és mindenkinek izlett. mégegyszer nagyon köszönöm a receptete,máskor is megcsinálom :)

veronink
Veronika B / veronink Thu, 2012-03-08 16:55

Nagyon nagyon guszta süti!!! Most sül a tészta a sütöben de kicsit izgulok hogy jol sikerül e . Köszönöm a receptet!

icuka700
icuka700 Sun, 2011-08-14 18:44

megsütöttem a tortát,de barack helyett eperrel.Azzal is nagyon finom.

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-08-08 15:44

Suvkat!
Én is ezért választom inkább a Hulalát, mert nekem is meggyűlik a bajom némelyik tejszínnel. Ha ízesítve van, és nem csak tejszínként használom, nem nagyon lehet érezni a különbséget.:)

suvkat
suvkat Fri, 2011-08-05 14:42

Nemcsak ötletes és guszta, hanem isteni finom is lett! Kis bosszankodást leszámítva a 3 zacskó elpocsékolt, felverhetetlen tejszínt leszámítva, aminek köszönhetően végleg elhatároztam, hogy természetellenesség ide vagy oda, ezután csak növényi tejszínt veszek. Egyébként szerintem a Habmester nem annyira műízű, mint a Hulala, és jóval olcsóbb is. Biztos, hogy ezt a sütit másféle gyümölccsel is ki fogom próbálni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-07-25 20:29

Kedves Azila!
Nagyon ötletes, és annyira guszta, és ha itt lehetne egy tányérkával...:-))megenném.
Elmentve, és elkészítem, nagyon csábító:-))
Éva-Anyóca

beuspik69
beuspik69 Mon, 2011-07-25 16:51

Ez a süti nagyon ötletes és biztos nagyon-nagyon finom! Elmentettem és a hétvégén meg is sütöm. Köszönöm!

489
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
sárgabaracklekvár 10 dkg
sárgabarack 4 közepes db
víz 1 dl
gyümölcskocsonya por 1 tasak
növényi habtejszín 3 dl
cukor 1 ek