r
Nosalty Logó

Salsa szósz nachoshoz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Salsa szósz nachoshoz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szószhoz

A nachoshoz

Összesen 670 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szószhoz

A nachoshoz

Összesen 1340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szószhoz

A nachoshoz

Összesen 373 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    1559 micro
Összesen 670 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 1340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    2520 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A nachoshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Egy kis tálkába beleöntjük a ketchupot, majd hozzá keverjük a csípős paprikakrémet.
  2. Megpucolunk egy pici fejvöröshagymát, és a felét apró kockákra vágjuk (még jobb, ha van műanyag dobozos hagymaszeletelőnk, mert az tényleg elég picire vágja).
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát a ketchuphoz.
  4. Megpucolunk három nagyobb gerezd fokhagymát, és fokhagymanyomón keresztül a szószba préseljük, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 67781
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Salsa szósz nachoshoz
Az ördög szakácsnője 36 recept

Sok helyen kerestem salsa szósz receptet, de valahogy nem találtam meg az igazit. A boltban pedig egy kis tégelyt is aranyáron adnak. Így aztán neki álltam, hogy kreáljak egyet magam. Íme egy nagyon gyorsan elkészíthető, és finom szósz a chipshez. Nem biztos, hogy olyan, mint az eredeti, de nekünk nagyon ízlett. Vigyázat, nem gyomorkímélő! :)

Hozzávalók

A szószhoz

A nachoshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?