Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött spenótlepény

Sajttal töltött spenótlepény
Sajttal töltött spenótlepény
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept, amit nagyi gyakran készített. Mivel nálunk a család apraja-nagyja spenót rajongó, én is sokszor tálalom fel. Mindenki szereti ezt a pihe-puha, habkönnyű spenótos ételt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A lepénykéket úgy is tálalhatjuk, hogy nem tekerjük fel, csak sajtot szórunk rá. A darabszám függ a merőkanál és a serpenyő nagyságától. Tejföllel elkevert darált sonkával is tölthetjük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, és kihűljön. A tojást szétválasztjuk.
  2. A sárgáját egy mély edénybe tesszük. Hozzámérjük a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a tejet, és elektromos habverő legalacsonyabb fokozatával csomómentesen elkeverjük. A kihűlt spenótot kézi krumplinyomóval teljesen pépesre törjük, és hozzákeverjük a palacsintatésztához. Félretesszük legalább egy órára, hogy a liszt jól bedagadjon.
  3. Ezután a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és az alapmasszához keverjük.
  4. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyő) felhevítjük az olajat. Beleteszünk egy merőkanálnyi habos masszát, és egy evőkanál fokával kör alakúra simítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Így sütjük meg a lepénykéket, ami kb. 6 db.
  5. A kész lepénykéket megtöltjük reszelt sajttal, és palacsintaszerűen feltekerjük. Tűzálló tálba tesszük, meghintjük kevéske reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tolva addig sütjük, amíg a sajt épp, hogy csak megolvad a tetején. Melegen kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 464
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
448 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos palacsinta, sajtos spenótos palacsinta, sajttal töltött parajos palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M.Kata
M.Kata Fri, 2015-07-17 21:18

Szia!

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted működhet a recept mirelit spenóttal is? És ha igen, akkor abból is ugyanez a mennyiség kell? :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2015-07-18 07:11

Szia! Szerintem a mirelittel is kell sikerülnie, hiszen a főzött spenót is vizes, lucskos. Az a baj, hogy a bolti mirelit spenóttal mindig bajban vagyok, mert nem szoktam használni. Valószínű, hogy abból is ugyanannyi kell. Kérlek, ha elkészítetted írd meg milyen lett! (Anyukám, mindig fagyasztott le kerti spenótot télire és azt használta. Ahogy vissza emlékszem mintha ő is készített volna télen ilyet.) Sok sikert! Andi

M.Kata
M.Kata Sun, 2015-07-26 09:17

Jelentem megtörtént az elkészítés és igen, működik mirelit spenóttal is. Kivettem a fagyóból, egy szűrőre tettem és hagytam kiolvadni, innentől már a recept szerint mehetett az eljárás.
Kerámiabevonatos palacsinta sütőt használtam, és ebben is megsült, meg lehetett fordítani semmi baj nem volt vele. Annyit jegyeznék csak meg - tanulva a saját hibámból - több türelem kell a sütéséhez, tovább kell sütni, mint a hagyományos palacsintát.
Tölteléknek pedig sajtkrémet, pritaminpaprikát, füstölt sajtot és tarját használtam. :)

Köszönöm a remek receptet, ezentúl rendszeresen el lesz készítve!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2015-07-26 12:41

Kedves Kata!
Örülök, hogy sikerült elkészíteni és ízlett is! A töltelék amit használtál nagyon izgalmasan hangzik. Apukám ette mindig darált sonkával. További jó sütés főzést, és szép napot!! Üdv: Andi

M.Kata
M.Kata Wed, 2015-07-22 14:16

Szuper. A héten tervezem elkészíteni, amint megvan, szólok, hogy sikerült-e. És persze szem előtt tartom, hogy ne csak szemmértékben számoljak ;) :D

peter1267
peter1267 Fri, 2015-07-10 23:48

Jól néz ki, kipróbálom. Ricottával próbáltad már tölteni?

410
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
tej 3 dl
5 csipet
fekete bors 4 csipet
spenót 15 dkg
sajt 6 dkg
napraforgó olaj 3 ek