r
Nosalty Logó

Sajttal töltött spenótlepény

Lizinka_
Sajttal töltött spenótlepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

410
Kalória
16g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
60.2g
Víz
84.6g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2031 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4481 micro
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6093 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13444 micro
Összesen 1231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1819 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, és kihűljön. A tojást szétválasztjuk.
  2. A sárgáját egy mély edénybe tesszük. Hozzámérjük a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a tejet, és elektromos habverő legalacsonyabb fokozatával csomómentesen elkeverjük. A kihűlt spenótot kézi krumplinyomóval teljesen pépesre törjük, és hozzákeverjük a palacsintatésztához. Félretesszük legalább egy órára, hogy a liszt jól bedagadjon.
  3. Ezután a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és az alapmasszához keverjük.
  4. Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyő) felhevítjük az olajat. Beleteszünk egy merőkanálnyi habos masszát, és egy evőkanál fokával kör alakúra simítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Így sütjük meg a lepénykéket, ami kb. 6 db.
  5. A kész lepénykéket megtöltjük reszelt sajttal, és palacsintaszerűen feltekerjük. Tűzálló tálba tesszük, meghintjük kevéske reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tolva addig sütjük, amíg a sajt épp, hogy csak megolvad a tetején. Melegen kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Régi családi recept, amit nagyi gyakran készített. Mivel nálunk a család apraja-nagyja spenót rajongó, én is sokszor tálalom fel. Mindenki szereti ezt a pihe-puha, habkönnyű spenótos ételt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek