Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos krumpli witch konyhájából

Sajtos krumpli witch konyhájából
Sajtos krumpli witch konyhájából
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a sajtos tésztát, ami ugyanígy készül, most arra gondoltam, kipróbálom burgonyával is.

hozzávalók / 4 adag

A krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A tepsi mérete nagyobb, mint amiben én sütöttem, mert az enyém kirotyogott belőle. Így viszont lehet, hogy a sütési idő is rövidebb vagy 10 perccel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, hagyjuk teljesen lehűlni. Szálasra lereszeljük.
  2. Egy nagy lábasban a lisztet elkeverjük a tejjel, sóval, borssal. Közepes lángon addig főzzuk, amíg besűrűsödik (8-10 perc), de állandóan kevergetjük, különben csomós lesz. Beleöntjük a reszelt sajtot, azzal addig kevergetjük, amíg elolvad (fél perc). Óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.
  3. Beleöntjük az olajjal kikent tepsibe és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos burgonya, krumpli sajtszószban sütve, sajtszószban sült burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babódójí
babódójí Thu, 2013-08-29 16:32

nem értem hogy lesz ilyen szép gombóc formája ha sütőben sütötted, elöször azt hittem hogy habzsákkal nyomtad rá krumplipüré szerű mikor megláttam a képet :D és mi van az alján?? :/ csak simán megsütöm és kiszedem vagy te ilyen kiszúróval csináltad? :D és mit jelent hogy szálasra lereszeljük?? :( a reszelö nagy lyukán ugye? :D ne haragudj!!

witch
witch / witch Thu, 2013-08-29 17:20

Dehogyis haragszom! :o) Szep fotot szerettem volna kesziteni es egy
fasirt tetejere halmoztam a krumplit, meggyurmazva egy kicsit. A tepsiben
nem volt valami mutatos, ennyi. Igen, a reszelo nagy lyukan es akkor lesz
olyan hosszu szalas/szalak, mint a gyalult tok, ugy nez ki.
udv:witch

babódójí
babódójí Sun, 2013-09-01 15:00

Tehát ha megvárom míg kihül azután tudom formálni ilyen szépre?? :) szeretném majd meglepinek a páromnak :) évfordulónkra :) zöldfüszeres csirkemellel baconbe tekerve :) jól nézne ki vele azért is kérdeztem hogy sikerült ilyen szépre :)

witch
witch / witch Sun, 2013-09-01 16:55

Nem kell teljesen kihulnie, mar langyosan is lehet vagy ha van
fagyis kanalad, akkor melegen is. Villaval kicsit meg barazdakat is "irtam" bele, hogy jobban latszodjon a lereszelt krumpli. Jol hangzik a husi hozza!
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2012-05-31 00:29

Hmmm... jo otlet, lehet, hogy az hianyzott belole. :)
Nekem volt meg a hutoben fokhagymas joghurt, azt
kentem a tetejere, ugy is finom volt.

kfgabri
kfgabri Wed, 2012-05-30 22:49

Én még tennék bele szerecsendiót is.
A tejes dolgoknak jót tesz.

636
burgonya 1 kg
finomliszt 5 dkg
tej 6 dl
sajt 40 dkg
1 tk
bors 1 tk
cayenne bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál