r
Nosalty Logó

Sajtos kiflik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sajtos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 5087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 847 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    331.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12613.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    8283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3170 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 5087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgákat.
  3. Jól összegyúrjuk a tésztát és 8 cipót készítünk belőle.
  4. A cipókat egyenként kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, amit 8 cikkre vágunk.
  5. A cikkeket kívülről befelé felsodorjuk és kiflit formálunk belőlük. A tetejüket az enyhén felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
  6. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. Ebből a mennyiségből 64 darab kis kifli lesz.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 785
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 133307
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekeimnek sütöttem Mikulásra.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!