Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos darálós keksz daráló nélkül

Sajtos darálós keksz daráló nélkül
Sajtos darálós keksz daráló nélkül
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van aki sajtosan készíti a darálós kekszet. Amikor jobban utánanéztem, kiderült, hogy már több mint száz éve létezik ez a recept. Nekem ez újdonság. Most már viszont profi habzsákot szereztem be, hogy ne repedezzen szét menet közben. Bosszantó, amikor 3-4 zsákot kell előszedni, és egyikből a másikba töltögetni a tésztát. Ennél a receptnél ez nem is ajánlatos, mert akkor már nagyon felmelegszik, és nem lesz jó a süti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Késes aprítógépben az összes hozzávalót összegyúrjuk.
  2. Habzsákba töltjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 30-60 percet.
  3. Begyújtjuk a sütőt, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Tetszőleges hosszúságú rudakat nyomunk a papírra, sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 440
elküldve: 4
receptkönyvben: 211
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós-sajtos sütemény, sajtos-sós rúd, sós darálós keksz, sajtos rudacska

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rogger
Rogger Thu, 2015-12-03 10:39

Szia WITCH!
Ma elkészítettem ezt a roppant egyszerű, viszont hihetetlenül finom sajtos "kekszet"! Itthon csak trappista és gouda sajt volt, de így is szuper lett!
Köszönöm szépen!!!
Szép estét, persze csak ha ott is este van, ahol vagy!
Ha nem, akkor szép napot!!!

witch
witch / witch Thu, 2015-12-03 23:49

Szia Rogger!

De orulok, hogy Neked sikerult, koszi, hogy meg is irtad! Azota en is tobbszor sutottem es nekem is kilapultak. Valahol meg azt olvastam, hogy a reszelt sajtok nem olyan zsirosak, mint amit mi reszelunk otthon. Na, majd megint neki ugrok, mert gouda nalunk is kaphato es szeretem.
6 oraval vagyunk "fiatalabbak". :o) Szoval mire ezt megkapod, szep hetveget!

Zsogi
sutemeny / Zsogi Fri, 2012-10-19 13:28

Nagyon megtetszett a recepted es azonnal el is keszitettem, de valamit nagyon elrontottam :( addig nem is volt baj mig be nem kerult a sutobe, de akkor az egesz szetfolyt, teljesen. Ilyen lapos vekony pergelt valami lett belole... Az ize egyebkent jo volna ha kicsit pufokosabb lenne, vagyis ha nem folyt volna szet nem lenne ilyen lapos. Bar azt hiszem kovetkezokor egy picit kevesebb sot teszek. Mar most ujra kezdenem.. Mit rontottam el?

witch
witch / witch Fri, 2012-10-19 14:20

Sok minden lehet az oka. 1. Vajjal kell kesziteni, mert a margarinban ki tudja mi van? 2. A sajt zsirossagan is mulik, hogy mennyire folyik szet. 3. A liszt is ludas lehet a dologban, mert az is mindig maskeppen viselkedik. Van amikor tobb nedvesseget vesz fel, van amikor kevesebbet. 4. A sutonek forronak kell lennie, mert ha meg nem a megfelelo hofokon van, a langyos sutoben csak "elolvad" a teszta es nem sul.
A teszta allaga jo kemeny kell legyen amikor ossze van gyurva, azert is kell allni hagyni szobahomersekleten, mert meg igy is izomlazat lehet kapni mire ki van nyomkodva a habzsakbol.
Remelem ez segit valamit.
udv:witch

Zsogi
sutemeny / Zsogi Sat, 2012-10-20 09:32

Koszonom a segitseget. Hat nekem sutes elott sem volt olyan nagyon nagyon kemeny a teszta. Gondolom a sajttal volt a gond esetleg a lisztel mert a sutot mar a pihentetes elott bekapcsoltam. Meg fogom probalni mas hozzavalokkal :)

witch
witch / witch Sat, 2012-04-28 14:01

Kedves NoSalty csapata!
Koszonom szepen! :)
Igazan megtisztelo! :D
witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-04-27 19:09

Kedves witch+!

Nagyon köszönöm, elmentve, ez egy különleges recept.:-))
Mi csak sima édes, vaníliás és kakaós változatban ismerjük és szeretjük, de ez csodás, ki kell próbálni.:-)))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2012-04-27 21:36

Kedves Eva-Anyoca!
Nagyon szivesen! Nekem nem tartozik a kedvenceim koze a cheddar, de
ebbe a sutemenybe nagyon illik! Meglepoen finom (legalabb is nekem
meglepetes volt). :) Kellemes hetveget Neked is meg a kedves csaladodnak! :)
udv:witch

csato
csato Fri, 2012-04-27 17:57

Jaj!Nagyon szépen köszönöm!Látod itt a gépem és komolyan eszembe sem jutott,hogy gépen keressem!Aki lüke az lüke na!Üdv Csató

witch
witch / witch Fri, 2012-04-27 18:41

Igazan nincs mit! En is csak nehany hete irok be mindent a Google-ba, ami csak eszembe jut. :)
Eddig mindig azon tortem a fejem, hogy mi is a neve az oldalnak?
udv:witch

csato
csato Fri, 2012-04-27 14:23

Szia Escabax!
A Spárban mindig van,legalábbis nálunk cheddar.

receptvadasz
receptvadasz Fri, 2012-04-27 11:04

Szia!
Nagyon jól néz ki! Szívesen megkóstolnám! :-)
Más sajttal is jó, vagy csak cheddarral?
Móni

witch
witch / witch Fri, 2012-04-27 14:50

Szia!
Kiprobaltam parmezannal is, ugy is finom!
Szerintem kremsajt kivetelevel barmivel ki lehet probalni.
udv:witch

csato
csato Fri, 2012-04-27 10:15

Szia!
Hol kaptál habzsákot?Én az évek során a legkülönbözőbb habzsákot, nyomót megvettem ami létezik egyik szarabb mint a másik!Egyszerűen használhatatlanok!Régi tervem venni egy hagyományosat,de fogalmam sincs hol lehet kapni.

witch
witch / witch Fri, 2012-04-27 14:46

Szia! Amerikaban elek, de utana neztem, hogy Magyarorszagon hol lehetne venni. Sikerult talalnom egy helyet ahol vaszonbol keszult habzsak kaphato, mert a muanyag az ami nem birja a strapat. A neve az uzletnek:Konyhafelszereles Webaruhaz es Bolt. Cim:2600 Vac, Koztarsasag ut 6. Telefon: 06-27-317-610. www.konyhafelszereles.bercsekft.hu
Koszonom a segitseget a cheddar sajttal kapcsolatban! :)

475
vaj 12 dkg
cheddar sajt 15 dkg
finomliszt 12 dkg
1 tk
cayenne bors 0.25 tk