Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos cracker

Sajtos cracker
Sajtos cracker
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 ióta itthon vagyunk bezárva 3 gyerekkel, azóta gyorsan fogynak a sós-sajtos bolti rágcsák. Azonban megelégeltem, hogy a bevásárláskor 4-5 zacskó ropit, sajtos kekszet és egyéb nasst kelljen a kosárba rakni, ezért úgy döntöttem, majd én elkészítem nekik ezeket a crackereket, valószínűleg így legalább nem kerül a szervezetükbe annyi adalékanyag. Kerestem a recepteket, de valahogy nem tetszett egyik se. Végül nagy elkeseredésemben kinyitottam a nagymamám 100 éves kézzel írt receptkönyvét, ahova a saját, tökéletesre kikísérletezett receptjeit jegyezte fel. Megtaláltam ezt a receptet, és mondanom sem kell, nagyon jól sikerült. Így gondoltam, nem tartom magamban ezt az ínycsiklandó receptet, hanem inkább megpróbálom minél több emberhez eljuttatni. 

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

Én körülbelül 1,5x1,5 cm-es négyzetekre szeltem derelyevágóval. A lyukasztásnál evőpálcikát használtam, és a közepükbe szúrtam egy lyukat. Így körülbelül 200 darab cracker jött ki. A tápértéket kiszámoltam, ha ekkora négyzetekkel, ennyi darabbal számolva, 1 cracker 14 kalória körülire jött ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, utána belemorzsoljuk a vajat, majd a lereszelt sajttal és a tojássárgájával együtt egyneművé gyúrjuk.
  2. Frissentartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
  3. Ha letelt a fél óra, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses sütésprogramon.
  4. Eközben a tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centiméteresre nyújtjuk, majd tetszőleges formájú szaggatóval, tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk a tésztát.
  5. A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tetszés szerint lyukakat szúrunk beléjük. (kihagyható a kiszúrás)
  6. 15 percre mehetnek az előmelegített sütőbe, míg szépen aranybarnára sülnek. Fontos: ha már aranybarnák, szedjük ki őket, mert ha tovább sülnek, veszítenek sajtos ízükből.
  7. Kiszedjük a sütőből, még nagyjából 5 percig állni hagyjuk, mielőtt tányérra kiszedve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bettikebc

Mióta szakács: 2019.09.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

sajtos keksz, sajtos rágcsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
trappista sajt 20 dkg
finomliszt 22 dkg
vaj 20 dkg
1 teáskanál
tojássárgája 2 db