Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsaszín citromos szelet

Rózsaszín citromos szelet
Rózsaszín citromos szelet
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti eredeti neve sokkal hangazatosabb, mint magyarra fordítva. Pink lemonade bars - távolországban igen népszerű sütike. Nemcsak málnával, hanem eperrel is készítik. Sokféle változata létezik, ezekből választottam ki a számomra leginkább tetszőt és a legjobban gluténmentesíthetőt.:)

Igaz, pici adag, de fantasztikus ízélmény! A savanykás, citromos-málnás íz, ahogy szétolvad a szájban...! Még az igencsak válogatós fiaimat is meghódította.

Üde, nyárias, lehengerlő...

A krém nem klasszikus, kissé zselés jellegű, nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Meg kell kóstolni darab.;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy kicsi tepsit úgy, hogy az oldalait is fedje a papír.
  2. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk, majd kezünkkel elegyengetjük a tésztát a tepsiben.
  3. 15 percig sütjük, amíg elkezd színesedni a teteje.
  4. Hagyjuk hűlni, amíg a krémet elkészítjük.
  5. A málnát villával összetörjük, majd szitán áttörjük, hogy magmentes legyen a püré.
  6. A málnapüréhez adunk 10 dkg porcukrot, 50 ml friss citromlevet, a lisztet és a tojásokat. Kézi habverővel (nem kell gép) keverjük egyneművé. Kóstoljuk meg, és ízlésünknek megfelelően adhatunk még hozzá citromlevet vagy porcukrot.
  7. A krémet öntsük a tésztára, majd a sütőbe visszatéve süssük 20-25 perc alatt készre. Akkor jó, ha a tészta széle piros, a krém teteje pedig enyhén barnás, sült.
  8. Hagyjuk kihűlni, majd szeljük kis kockákra. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 714
elküldve: 6
receptkönyvben: 204
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos szelet, citromos-málnás süti, málnás-citromos kocka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucci
Jucci / Jucci Mon, 2014-07-07 15:00

Egyszerűen IMÁDOM!!!Pont olyan szép lett mint a képen,és nagyon finom!
Egyetlen egy baja van hogy nem dupla adaggal csináltam:-)
Mondjuk én elfogult vagyok a málnás sütikkel.
Köszönöm a receptet,legközelebb kipróbálom a sárgabarackos verziót!
Üdv.:Jucci

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2014-07-07 19:20

Nagyon örülök, hogy ízlik! Nekem szívem csücske ez a süti, az abszolút szerelem :) És jó hallani/ olvasni, hogy más is szereti. Sárgabarackkal még sosem készítettem, ha megcsinálod, írd meg, kérlek, úgy milyen! Köszi, Hajni

--sziszke--
Sziszi / --sziszke-- Thu, 2013-05-09 20:47

Szia!
azt szeretném kérdezni, hogy ez tényleg ilyen szép rózsaszín lett neked? a képen nagyon szép!!
mert láttam a neten olyan képeket is erről a sütiről amik elég fakók, inkább olyan hússzínűek.
friss vagy fagyasztott málnából csináltad? számít a végeredménynél??
köszi!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2013-05-09 21:04

Szia! Igen, nekem ilyen r.szín lett, mint a képen :) Készítettem már friss és fagyasztott málnából is, igaz csak sajátból, ami a kertben terem. (spéci, egészen a fagyokig termő fajtából). Ha félsz, hogy világos színű lesz, akkor használhatsz ételfestéket hozzá - bár mi allergia okán, azzal nem élünk :) Ha kipróbáltad, mindenképp várom a véleményedet, tapasztalataidat! Igen, még egy: többféle recept van a neten erről a sütiről, sokan-sokféleképp készítik, más arányokkal a "krémet", a színt ez is befolyásolja.

--sziszke--
Sziszi / --sziszke-- Wed, 2013-07-24 21:59

Már harmadszor fogom sütni ezt a sütit. Nagyon finom!! És gyönyörű a színe, bár a biztonság kedvéért még mindig csempésztem bele pár csep málnapiros ételfestéket. Amíg tart a málnaszezon biztos fogunk még készíteni belőle. Elsőre nekem a tésztája kicsit morzsálódós lett, ezért egy fél kanál tejfölt még adok hozzá, és még egy kis lisztet amit még így felvesz. DE nagyon szuper ez a recept!!!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2013-07-25 16:26

Nagyon örülök, hogy sikere van :) A tészta állaga a liszt típusától is függ, a tejföltől csak jobb lehet. Örülök, hogy neked is szép piros! Pár hete a barátnőm is megsütötte, neki is ilyen piros lett. Málnát lehet lefagyasztani és akkor télen is élvezhető a süti :-D Köszönöm, hogy írtál! Hajni

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-09-04 10:55

Kedves Nyihaj!
Nagyon tetszik a recept és a kép is guszta! Gratulálok!:)
Sárgabarackkal is működik szerinted?
Üdv, Dia

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-09-04 11:10

Dia! Rajtad a világ szeme: próbáld ki barackkal :) Amennyiben egy szép, sima pürét csinálsz belőle, lehet, működik a dolog. Rózsaszín biztos nem lesz viszont :-D Málnával és eperrel láttam csak eddig ezt a sütit. Nekem inkább más bogyósok jutottak eszembe: áfonya, szeder, ribizli... Ha megcsinálod barackkal, írd meg hogy sikerült-e! Hopp! Nézd csak, létezik: http://gourmandistan.com/2012/02/17/chewy-gooey-crispy-crunchy-carbon-copy/ Üdv, Hajni :)

559
finomliszt 125 g
porcukor 50 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
vaj 115 g
málna 15 dkg
citromlé 50 ml
tojás 2 db
porcukor 10 dkg
finomliszt 4 dkg