Nosalty Logó

Rózsaszín citromos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Rózsaszín citromos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 559 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2235 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 300 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 559 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 2235 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy kicsi tepsit úgy, hogy az oldalait is fedje a papír.
  2. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk, majd kezünkkel elegyengetjük a tésztát a tepsiben.
  3. 15 percig sütjük, amíg elkezd színesedni a teteje.
  4. Hagyjuk hűlni, amíg a krémet elkészítjük.
  5. A málnát villával összetörjük, majd szitán áttörjük, hogy magmentes legyen a püré.
  6. A málnapüréhez adunk 10 dkg porcukrot, 50 ml friss citromlevet, a lisztet és a tojásokat. Kézi habverővel (nem kell gép) keverjük egyneművé. Kóstoljuk meg, és ízlésünknek megfelelően adhatunk még hozzá citromlevet vagy porcukrot.
  7. A krémet öntsük a tésztára, majd a sütőbe visszatéve süssük 20-25 perc alatt készre. Akkor jó, ha a tészta széle piros, a krém teteje pedig enyhén barnás, sült.
  8. Hagyjuk kihűlni, majd szeljük kis kockákra. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9842
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Ajánló

Meg kell kóstolni darab.;)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A süti eredeti neve sokkal hangazatosabb, mint magyarra fordítva. Pink lemonade bars - távolországban igen népszerű sütike. Nemcsak málnával, hanem eperrel is készítik. Sokféle változata létezik, ezekből választottam ki a számomra leginkább tetszőt és a legjobban gluténmentesíthetőt.:) Igaz, pici adag, de fantasztikus ízélmény! A savanykás, citromos-málnás íz, ahogy szétolvad a szájban...! Még az igencsak válogatós fiaimat is meghódította. Üde, nyárias, lehengerlő... A krém nem klasszikus, kissé zselés jellegű, nagyon-nagyon finom!

Hozzászólások

DiaNatura

Kedves Nyihaj! Nagyon tetszik a recept és a kép is guszta! Gratulálok!:) Sárgabarackkal is m?ködik szerinted? Üdv, Dia

nyihaj

Dia! Rajtad a világ szeme: próbáld ki barackkal :) Amennyiben egy szép, sima pürét csinálsz bel?le, lehet, m?ködik a dolog. Rózsaszín biztos nem lesz viszont :-D Málnával és eperrel láttam csak eddig ezt a sütit. Nekem inkább más bogyósok jutottak eszembe: áfonya, szeder, ribizli... Ha megcsinálod barackkal, írd meg hogy sikerült-e! Hopp! Nézd csak, létezik: http://gourmandistan.com/2012/02/17/chewy-gooey-crispy-crunchy-carbon-copy/ Üdv, Hajni :)

Sziszi

Szia! azt szeretném kérdezni, hogy ez tényleg ilyen szép rózsaszín lett neked? a képen nagyon szép!! mert láttam a neten olyan képeket is err?l a sütir?l amik elég fakók, inkább olyan hússzín?ek. friss vagy fagyasztott málnából csináltad? számít a végeredménynél?? köszi!

nyihaj

Szia! Igen, nekem ilyen r.szín lett, mint a képen :) Készítettem már friss és fagyasztott málnából is, igaz csak sajátból, ami a kertben terem. (spéci, egészen a fagyokig term? fajtából). Ha félsz, hogy világos szín? lesz, akkor használhatsz ételfestéket hozzá - bár mi allergia okán, azzal nem élünk :) Ha kipróbáltad, mindenképp várom a véleményedet, tapasztalataidat! Igen, még egy: többféle recept van a neten err?l a sütir?l, sokan-sokféleképp készítik, más arányokkal a "krémet", a színt ez is befolyásolja.

Sziszi

Már harmadszor fogom sütni ezt a sütit. Nagyon finom!! És gyönyör? a színe, bár a biztonság kedvéért még mindig csempésztem bele pár csep málnapiros ételfestéket. Amíg tart a málnaszezon biztos fogunk még készíteni bel?le. Els?re nekem a tésztája kicsit morzsálódós lett, ezért egy fél kanál tejfölt még adok hozzá, és még egy kis lisztet amit még így felvesz. DE nagyon szuper ez a recept!!!

nyihaj

Nagyon örülök, hogy sikere van :) A tészta állaga a liszt típusától is függ, a tejfölt?l csak jobb lehet. Örülök, hogy neked is szép piros! Pár hete a barátn?m is megsütötte, neki is ilyen piros lett. Málnát lehet lefagyasztani és akkor télen is élvezhet? a süti :-D Köszönöm, hogy írtál! Hajni

Törölt felhasználó

Egyszer?en IMÁDOM!!!Pont olyan szép lett mint a képen,és nagyon finom! Egyetlen egy baja van hogy nem dupla adaggal csináltam:-) Mondjuk én elfogult vagyok a málnás sütikkel. Köszönöm a receptet,legközelebb kipróbálom a sárgabarackos verziót! Üdv.:Jucci

nyihaj

Nagyon örülök, hogy ízlik! Nekem szívem csücske ez a süti, az abszolút szerelem :) És jó hallani/ olvasni, hogy más is szereti. Sárgabarackkal még sosem készítettem, ha megcsinálod, írd meg, kérlek, úgy milyen! Köszi, Hajni

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek