r
Nosalty Logó

Rózsafánk - Haraszt 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rózsafánk - Haraszt 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 6144 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 533 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    513.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    222 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 6144 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 533 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
  2. A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
  3. A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
  4. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
  5. A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10410
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?