Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsafánk - Haraszt 2.

Rózsafánk - Haraszt 2.
Rózsafánk - Haraszt 2.
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
  2. A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
  3. A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
  4. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
  5. A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

zora85

Mióta szakács: 2009.11.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

haraszt, rózsafánk lekvárral, fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2011-03-17 09:36

Kedves Zora!Ebből a mennyiségből kb. hány darab lesz?Válaszodat előre is köszönöm!Üdv.)

1534
finomliszt 250 g
tejföl 150 ml
porcukor 2 g
fahéj 4 g
vaj 50 g
tojássárgája 3 db
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 2 ek