r
Nosalty Logó

Haraszt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Haraszt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 1121 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 4479 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    165 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 4479 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 608 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
  2. Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni. (Nekem tíz darab lett belőle.)
  3. Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 61363
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 12.

Ajánló

@{Forró csokoládé:forró csokoládé}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A minap vásároltam meg az Orosz Konyha c. szakácskönyvet, tele érdekes és számomra ismeretlen ízekkel, receptekkel. Elsőként ezt a hagyományosan farsang idején készülő édességet készítettem el belőle. Egy apró észrevétel: kissé száraznak találtam magában, így sárgabarack lekvárt kínáltam mellé. Bár, egy bögre forró csokoládé mellé úgy jó, ahogy van.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nem ugyanaz, amit a magyar szakácskönyvek rózsafánkként szoktak ajánlani?

Petra

a rózsafánkról még nem hallottam, de utánanéztem: csak küls?re hasonlít a haraszthoz, a rózsafánk tésztájába ugyanis kerül még tejföl, cukor és süt?por is (vodka pedig semmi esetre sem:-))

Törölt felhasználó

Igazabol nem a haraszt ennek az etelnek a neve, hanem HVOROSZT:)

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem lév?höz, Hvoroszt a neve! A formája nem olyan, mint a képen. Az igazi formája sokkal egyszer?bb: egy tésztacsikot középen megvágjuk és kifordítjuk. Masnira hasonlít. De jól néz ki ez is, érdekes! :)

Petra

köszönjük, fel is vesszük a hvoroszt elnevezést is

Törölt felhasználó

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy másnaposan mennyire szörny?? Mondjuk egy kis baracklekvárral még élvezhet?? Köszi:) Kriszta

Petra

szia Kriszta, sajnos erre nem tudok válaszolni, ui. nálunk nem élte meg a másnapot...

Törölt felhasználó

az én Anyukám békéscsabai szlovák.mi is ezt a tip. csörögét csináljuk,de vodka nélkül,igaz 3x ennyi tojás sárgájával és egy fehérjével.vizes rongy nélkül pihentetjük egy keveset.vaníliás porcukorral még melegen megszórva.reggel,délben,este folyamatosan esszük!mennyei étek

Törölt felhasználó

egy orosz oldalon olvastam ennek egy másféle receptjét... ott 3 pohár liszthez ír 4 tojássárgáját (fehérjét nem ír bele), fél pohár tejet, 1,5-1,5 ev?kanál cukrot és tejfölt és 2-3 ev?kanál konyakot vagy vodkát. lehet, hogy a tej és a tejföl segít abban, h ne legyen olyan száraz :)

Törölt felhasználó

Kinézetre valóban inkább a rózsafánkra hasonlít. A recept azonban teljesen más. A rózsafánkban valóban nincs vodka, viszont van rum! És a közepén lév? bemélyedésbe pikáns lekvárt szoktam halmozni. Apukám egy falatra eltüntet egy "rózsát".

mamec

De igen, ez a Rózsafánk, és nem vodka hanem rum és reszelt citromhéj kell hozzá. Nem is tudom, hogy lehet ilyen nevet adni neki hisz olyan szép rózsaformája van.

Törölt felhasználó

Napok óta akartam fánkor készíteni, gondoltam ez olyan szép megpróbálom megcsinálni. KÁR VOLT! Mindent úgy csináltam, ahogy írva van, még is rossz lett a végeredmény, nem külalakra, hanem ízre. Kezdeném ott, hogy alig lehetett kinyújtani és formázni a gumi szer? tésztát, örökké visszaugrott. Nagy nehezen megbírkóztam vele, kisütöttem, de annyira íztelen és kemény lett, pedig porcukrot is tettem rá, meg lekvárral is próbálkoztam enni, aztán úgy döntöttem, megválunk egymástól! Sajnos nekem nem jött be! Nem jó, viszont rossz ez a recept, (bocsi Petra) de ez az igazság, ha valaki megcsinálja és ízlik neki, kérem írjon pár sort róla!

Törölt felhasználó

Keress egy csöröge fánk receptet, és ezzel a formázási móddal készítsd el.Nagyobb sikered lesz vele.

Törölt felhasználó

esze matild, köszi az ötletet, most kicsit elment a kedvem a fánk csinálástól!(de csak kicsit) Van jó csöröge receptem, anyukámtól örököltem, csak gondoltam kipróbálok mást is.

Törölt felhasználó

A rum vagy vodka kérdés eldöntése érdekében: a húgom olvasott egy cikket, melyben leírják, hogy a fánkba egyszer?en csak ALKOHOL kell. Mindegy, hogy rum, vodka, erre ? kipróbálta sima házi pálinkával. Mit mondjak, isteni lett. Állítólag azért kell az alkohol, hogy ne szívja meg magát a tészta olajjal. Lehet benne valami.

Prituci

A hetvegen tocsnit keszitettem, es imadjuk, de mindig tul olajos.... Lehet, hogy abba is mehetne egy pici alkohol??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek