Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szeder-almalekvár sztíviával

Szeder-almalekvár sztíviával
Szeder-almalekvár sztíviával
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok fekete szeder termett, és tavaly is készítettem almával lekvárt, csak nem sztíviával, hanem gyümölcscukorral. Mivel most másra nem kellet költenem, rászántam magam, és megvásároltam a sztíviás befőzőcukrot. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leszedett fekete szedret több vízből alaposan megmossuk, majd szűrőn keresztül még folyó vízben is leöblítjük. Lecsurgás alatt az almát meghéjazzuk, és vékony reszelőn lereszeljük. Hozzácsavarjuk a fél citrom levének egy részét. A lecsurgatott szedret leturmixoljuk, és szitán átnyomjuk, mag nélkül tesszük az almához. Az utolsó adag áttörésekor teszünk pár csepp citromlét még, hogy minden anyag átmenjen, csak a mag maradjon a szűrőben.
  2. Feltesszük főzni, hozzátesszük még a késhegynyi gyömbért, és 4 percig rotyogtatjuk, az alma széteséséig. Hozzátesszük a befőzőcukrot sztíviával, és 3 percig zubogva forraljuk.
  3. Nátriumbenzoátos vízzel kiöblített, szárazra kicsurgatott kis üvegekbe rakjuk. Csavaros kupak után, fejjel lefordítva 5 percig állni hagyjuk, majd száraz dunsztba tesszük. 4 üveggel lett.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vegyes lekvár, almalekvár szederrel, szederlekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

157
szeder 60 dkg
alma 50 dkg
vaníliaaroma 3 kávéskanál
gyömbérpor 1 késhegynyi
citromlé 1 citromból nyert
diabetikus befőzőcukor 35 dkg