Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rostos sárgarépa ital

Rostos sárgarépa ital
Rostos sárgarépa ital
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiszedtük a sárgarépát, és ami nem volt szép, nem dobtuk el, hanem abból készítettem ezt a rostos italt. Lehűtve még finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, és megfőzzük, leszűrjük, majd leturmixoljuk.
  2. 70 db citrompotlót 1 l vízben feloldunk.
  3. Egy nagy edényben összeöntjük a leturmixolt sárgarépát, a feloldott citrompotlót, az 1 ü jaffa szörpöt, 1/2 kg cukrot (én édesítővel készítettem) és a 7 l vizet.
  4. Teszünk bele 1 kk Nátrium-benzonátot. Összekeverjük, és üvegekbe öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 601
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás ital, rostos répaital házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnicc
bnicc / bnicc Tue, 2012-11-06 23:32

Szerintem egy kicsit változtatni fogok legközelebb az összetevők mennyiségén. 2 kg répából fogom elkészíteni, 25 deka cukorral. Az én szájam ízének nagyon édes lett így a gyümölcslé. Jó a recept egyébként.

918
sárgarépa 60 dkg
citrompótló 70 db
cukor 50 dkg
narancsszörp 5 dl
víz 7 l
nátrium-benzoát 1 kk