Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentaszörp gyömbérrel

Mentaszörp gyömbérrel
Mentaszörp gyömbérrel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló hűsítő a forró nyári napokra, hűtőben egy hétig vígan eláll.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mentaleveleket letépkedjük, majd egy tálba tesszük, és 1,5 dl vízzel felöntjük, hogy ellepje. 30 percig ázni hagyjuk, majd kivesszük belőle a leveleket, jól kicsavarjuk őket, hogy minden ízanyagot kinyerjünk belőle, majd félretesszük a levet.
  2. A cukorból és a maradék vízből szirupot készítünk. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor hozzáreszeljük a citrom héját és a gyömbért, majd néhány percig forraljuk.
  3. A cukorszirupot összekeverjük a mentás vízzel, és jól zárható üvegbe töltjük.
  4. Hűtőben egy hétig eltartható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 149
elküldve: 5
receptkönyvben: 560
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig, tízórai
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás szörp, szörp mentából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szolnokiibi
Szolnokiibi Fri, 2014-05-23 08:32

Érdekesnek tűnik, főleg aki szereti a mentát. Én igen. Ebből a mennyiségből azonban nem túl sok szörp lesz.

171
menta 1 csokor
víz 1.5 dl
cukor 230 g
víz 3 dl
citromhéj 1 citromból nyert
gyömbér 1 hüvelykujjnyi