Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós mézes muffin

Ropogós mézes muffin
Ropogós mézes muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Könnyen, gyorsan, finomat! sorozatból való, húgom nagy kedvence. Legutóbb névnapi ajándéknak kérte. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A drazsé helyett apróra vágott csokoládészeletet, mogyorós grillázst vagy karamelldarabokat is keverhetünk a tésztába.
Néha csokidarát is keverek bele, az nem süllyed úgy az aljára, ahogy a karamelldarabok szoktak. Érdemes a darabos csokit, drazsét előtte egy kis lisztbe forgatni. Eddig mindig elfelejtettem, és a muffinok alján koncentrálódott a lényeg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinsütőformát kikenjük, és a hűtőbe tesszük (vagy egyszerűen papírformákkal kibéleljük). A sütőt előmelegítjük. A sütőport a lisztben elkeverjük.
  2. A tojásokat a mézzel, a citromlével, a tejjel és az olajjal felverjük. A lisztes keveréket gyorsan belekeverjük, és beleforgatjuk a drazsét. (Tényleg kis ideig, gyorsan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, mert minél tovább keverjük, annál tömörebb, nehezebb lesz a tészta.)
  3. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük. A sütőben (középen) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, kivesszük, és süteményrácson hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 649
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokidrazsés muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Wed, 2012-04-04 14:28

Elkészítettem nemrég, finomak lettek. Tartottam tőle, hogy mivel csak méz van benne nem lesz elég édes, de jó íze lett. És tényleg szuper ropogós a teteje, belül meg puha, kár is volt rá csokit tennem, elrontotta a ropogást :)

(főleg, hogy lusta voltam, és nem gőz felett olvasztottam a csokit, hanem - életemben először - mikróban, és közepes hőfokon 2 percre állítottam be - nem kell mondjam ez széncsoki lett, és olyan füstöt csinált... Másodjára már őriztem a mikrót és úgy jó is lett. Hát igen, fáradtan nem mindig érdemes főzni :))

zanni
zanni Wed, 2010-11-17 16:27

Kedves Lilian! Nagyon finom lett a muffin! Nekem is pont 20 perc alatt sült meg, és óriásiak lettek, bár lehet, hogy egy kicsit sok sütőport tettem bele. :) Imádom a mézet, úgyhogy nagyon ízlik! Szerintem amúgy illene hozzá egy kis csokimáz, de sajnos nincs itthon csoki. Legközelebb kipróbálom úgy.

Lilian
Lilian / Lilian Wed, 2010-11-17 19:45

Kedves Zanni!
Örülök, hogy ízlett! A csokimáz biztos feldobja, egyszer majd én is kipróbálom vele. Nálunk néha kerül bele tortadara is, ezért a tetejére már nem nagyon pakolászunk semmit.

673
finomliszt 25 dkg
sütőpor 3 tk
tojás 2 db
méz 12 dkg
citromlé 2 tk
tej 2.4 dl
napraforgó olaj 0.8 dl
csokoládé 8 dkg
vaj 1 ek