Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós, fűszeres burgonyaköret

Ropogós, fűszeres burgonyaköret
Ropogós, fűszeres burgonyaköret
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen sültekhez és mártásákhoz nagyon finom köret!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjával együtt karikára vágjuk, és a fűszerkeveréket rászórjuk.
  2. Alaposan összekeverjük, és meghintjük a zsemlemorzsával.
  3. Tepsibe tesszük, és 10-15 percet sütjük nagy lángon, zsiradék nélkül.
  4. Majd bő zsírben vagy olajban kisütjük. Így rendkívül finom és ropogós burgonyát kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 396
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fűszervarázs

Mióta szakács: 2011.10.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós sült krumpli, kétszer sült burgonyaszirmok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yathtallar
yathtallar Sat, 2015-03-14 20:39

Megtetszett, kipróbáltam, mert imádjuk a fűszeres sültkrumplit, de sajnos nagyon jött be... legfőképp azért, mert már a tepsiben odasült kissé, pedig nagyon figyeltem az időt. (Most vakarhatom a letapadt részeket)...
Utána a serpenyőben az olajtól leázott zsemlemorzsa/fűszer pikkpakk megégett az edény alján, így az egésznek lett némi odakozmált-mellékíze --- ráadásul a végeredmény se lett valami ropogós :(
Minden esetre köszönöm, hogy megismerhettem a receptet!

andita1
andita1 Sun, 2012-11-25 10:18

Ez nagyon megtetszett nekem és mindenképpen ki fogom próbálni! Köszi hogy felraktad!

353
burgonya 1 kg
zsemlemorzsa 1 ek
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl