r
Nosalty Logó

Ribizlis trifle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis trifle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4672 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1857 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2637 micro
Összesen 4117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a lisztet.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótamasszát és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  3. Pár perc pihentetés után kifordítjuk a tepsiből a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezt követően két egyenlő részre vágjuk, meglocsoljuk alkohollal és megkenjük az egyik felét ribizlilekvárral, a másik felét ráfordítjuk, így hagyjuk, majd a trifle összeállítása előtt keskeny szeletekre vágjuk.
  5. Amíg a piskóta pihen, elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd 1-3 dl tej, vanília kivonat és a liszt hozzáadásával tovább keverjük, majd végül az össze tejet hozzáadva krémmé főzzük, folytonos kevergetés mellett.
  6. A tejszínt habbá verjük a cukorral, adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi alkoholt is.
  7. Picit hűtjük a krémet, de amikor langyos, már összeállíthatjuk a trifle-t. Egy nagyobb üvegtál aljára rakunk egy sort a lekváros piskótaszeletekből, meglocsoljuk alkohollal, szórunk rá ribizlit, amelyre krémet teszünk, majd a piskótától ismételve folytatjuk a hozzávalók rétegzését. A felső réteg krém legyen, amelyre rákanalazzuk a tejszínhabot és ribizlivel díszítjük.
  8. 3-4 órára hűtőbe tesszük és ezt követően tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13785
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Ajánló

Készíthetjük babapiskótából, kekszből, kalácsból és főzött krém helyett pudingból. A friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott vagy befőttként eltett gyümölcsöt is. Ha hosszabb ideig pihentetjük, jobban összeérnek az ízek. Ekkor fogyasztás előtt 1-2 órával tegyük rá a tejszínhabot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A trifle az egyik legnépszerűbb, hagyományos réteges angol desszert. Egyes források állítása szerint már a XIV. században is népszerű volt, bár akkor még csak krémből és lekvárból állt. A klasszikus trifle recept a XIX. század közepére vezethető vissza, jellegzetessége az alapanyagok egymásra rétegzése, amelyek a következők: alkohollal locsolt piskóta, lekvár, főzött krém, alkoholos tejszínhab. Manapság már nagyon sokféle változata ismert, az idők során gyümölcs is került bele. Egyes vélemények szerint nem is beszélhetünk igazi trifle-ről, ha nincs benne gyümölcs. Meggyőződésem, hogy sok magyar háziasszony is elkészítette már ezt a híres desszertet, vagy ehhez hasonlót. Igen, akkor, amikor nem tudta, hogy mit készítsen, sütött egy piskótát, meglocsolta alkohollal, főzött rá krémet, egy tálba rétegezte, esetleg gyümölcsöt, befőttet, lekvárt tett közé és tejszínhabbal díszítette. Hasonlít, igaz? Készíthetjük babapiskótából, kekszből, kalácsból és főzött krém helyett pudingból (aki szereti). Én maradtam a klasszikus receptet megközelítő változatnál, ami azt jelenti, hogy a piskótát és a krémet is magam készítettem és a gyümölcs sem maradt ki e trifle-ből.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk