Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Katicabogaramtól

Répatorta Katicabogaramtól
Répatorta Katicabogaramtól
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta vágytam már egy finom répatortára mascarpone-val a tetején. Ma úgy döntöttem, hogy elkészítem magam. Nem kellett csalódnom se nekem, se a páromnak.

Isteni lett, és ezt nem csak úgy mondom! Igazi szombat délutáni kényeztetés.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Megpucoljuk a répákat, és finomra reszeljük.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  3. Ezután mehet bele az olvasztott margarin és a narancshéj, eldolgozzuk ezekkel is.
  4. Előveszünk egy spatulát, és azzal folytatjuk. A répát kinyomkodjuk, és mehet a tojásos masszába.
  5. Végül mehet bele a sütőporos liszt, és ha túl sűrű a tészta, egy kis répalével lehet hígítani. Tortaformába öntjük, betesszük 180 fokra 60 percre. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, mehet rá a krém. Jó étvágyat hozzá!

Krém

  1. Minden hozzávalót jól összedolgozunk habverővel, és hagyjuk állni, amíg kihűl a torta.
  2. A hideg sütemény tetejére kenjük, és megszórjuk kevés durvára tört dióval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 188
elküldve: 2
receptkönyvben: 289
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes répatorta, diós répatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kalap
Kalap Thu, 2014-05-01 10:39

Nekem nagyszerűen sikerült, köszönöm szépen :) Tovább sült mint egy óra mert a jó régi gázsütőben nem mertem túl magasra venni a hőfokot, de "Tűpróbáig" sütöttem. Pont azt imádom a répatortában hogy nem száraz ^^ Még egyszer köszönöm a receptet!

k-zsuzsa
k-zsuzsa Tue, 2014-03-25 10:43

Nem sikerült sajnos, nem sült meg. A receptet követtem, hőfok stimmelt, de kívül kéreg sült rá, belül meg nyers maradt. Mi a titok? Köszi: Zsu

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Tue, 2014-03-25 10:46

Nem tudom mi lehet a baj, tűpróbáig kell sütni és hagyni kell kihűlni. Ha kihűlt, akkor nem lesz olyan, mintha belül nyers lenne. A sok répa miatt nem lesz olyan a tésztája, mint egy piskótáé. Próbáld meg lejjebb venni a hőfokot és tovább sütni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Üdv.: Bogi

k-zsuzsa
k-zsuzsa Tue, 2014-03-25 10:50

Szúrkáltam én meg minden, úgy durván 1,5 órát volt a sütőben. Erre gondoltam én is, hogy reggelre talán jobb lesz, de sajna nem, ma reggel is ugyanolyan pasztás volt belül. Na majd még prróbálkozom :) Köszi!

Gretita
Gretita Wed, 2014-04-02 17:11

még melegen nekem is olyasmi érzésem volt, hogy nyers, de lehűtve isteni! és nem nyers szerintem, csak nem lesz olyan átlag-piskótás "buborékosra" sült állaga belül...

Gretita
Gretita Mon, 2014-03-10 21:44

Még hűl a piskóta, a krém már kész, az illatok fenségesek..... Szüleim folyton azt kérdezgetik, mikor ehetünk már?! :D Köszi a receptet!

1058
sárgarépa 1 kg
finomliszt 2 bögre
margarin 25 dkg
tojás 4 db
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
fahéj 2 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
dió 10 dkg