r
Nosalty Logó

Répatorta Katicabogaramtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogaram
Répatorta Katicabogaramtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6352 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 262 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12549 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    404.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6447.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2572 mg
  • Nátrium
    1854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9887 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    75296 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 6352 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1277 micro
  • β-karotin
    3108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Megpucoljuk a répákat, és finomra reszeljük.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  3. Ezután mehet bele az olvasztott margarin és a narancshéj, eldolgozzuk ezekkel is.
  4. Előveszünk egy spatulát, és azzal folytatjuk. A répát kinyomkodjuk, és mehet a tojásos masszába.
  5. Végül mehet bele a sütőporos liszt, és ha túl sűrű a tészta, egy kis répalével lehet hígítani. Tortaformába öntjük, betesszük 180 fokra 60 percre. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, mehet rá a krém. Jó étvágyat hozzá!

Krém

  1. Minden hozzávalót jól összedolgozunk habverővel, és hagyjuk állni, amíg kihűl a torta.
  2. A hideg sütemény tetejére kenjük, és megszórjuk kevés durvára tört dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14886
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Répatorta Katicabogaramtól
Katicabogaram 38 recept

Nagyon régóta vágytam már egy finom répatortára mascarpone-val a tetején. Ma úgy döntöttem, hogy elkészítem magam. Nem kellett csalódnom se nekem, se a páromnak. Isteni lett, és ezt nem csak úgy mondom! Igazi szombat délutáni kényeztetés.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek