Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi sajtos pogi

Régimódi sajtos pogi
Régimódi sajtos pogi
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni ezt a könnyű, gyors és nagyon sajtos pogácsát, napokig eláll és maga a tészta is nagyon jól tűri a fagyasztást. Sütésnél az illata belengi az egész konyhát, és mindenkit levesz a lábáról. Másnap reggelire egy kis tejjel is nagyon kellemes. Párszor már csináltam rokforttal is, vagy füstölt sajttal, de a mostani alkalommal edami sajt volt soron, így is nagyon ízletes lett. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levesek mellé, reggelinek, nasinak, uzsonnának, vendégvárónak, és váratlan vendégeknek...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a vaj felét, a túrót és a sajt nagy részét kb. 17 dkg. Hozzáteszünk 1 tojást és annyi tejfölt, amivel nehéz, de rugalmas tésztát kapunk.
  2. Deszkára borítjuk az egész tésztát, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. 3× hajtogatjuk.
  3. Hajtogatás: A maradék vajat 3 részre osztjuk, és az egyikkel megkenjük a tészta felületét, sajtmániások ide is szórhatnak egy kis-nagy mennyiségű reszelt sajtot. Feltekerjük a kinyújtott tésztát, és két szélét a közepéig visszahajtjuk, ismét kinyújtjuk, és szigorúan, mindig ugyanabban az irányban még 2× megismételjük a kenést, szórást és hajtást. Végül kinyújtjuk 1 cm vastagra, megkenjük a tetejét a másik tojással, és alaposan megszórjuk sajttal.
  4. A megszórt tésztát 200 ft-os érme nagyságúra kiszaggatjuk. Ebben a méretben érvényesül a sütésnél a sajt a leginkább. (A szaggatásnál megmaradt kis csillagformákat is ki szoktam sütni, a gyerkőcök azt is nagyon kedvelik.)
  5. Forró sütőben aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30X25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 249
elküldve: 15
receptkönyvben: 409
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, túrós pogi, vajas-sajtos pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mayura
Mayura / mayura Fri, 2012-06-01 16:57

Köszi! Örülök, hogy ízlett. Néha természetesen, hülés után, magát a friss pogácsát is lefagyasztottam már és amikor kienged csodás finom. Üdv

witch
witch / witch Thu, 2012-05-31 21:25

Koszi szepen ezt a fantasztikus receptet!
Nekem kb. 2 dl tejfol kellett, hogy konnyen
nyujthato legyen, nem meregettem csak lapatoltam
belefele. Engem a sajtos masnira emlekeztet, mert
kivul ropogos a sajttol, belul pedig jo puha.
Nagyon finom, ajanlom en is mindenkinek! :)
Majdnem elfelejtettem, azert is keszitettem el, mert
nalunk nem fogy el egyszerre a sutemenyfele
(legyen az sos vagy edes), Te pedig irod, hogy
ez masnap is puha, szoval nekem ezert is szuper.

1372
finomliszt 60 dkg
vaj 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
sajt 25 dkg
tojás 2 db
tejföl 3 ek
sütőpor 1 csomag
1 ek