r
Nosalty Logó

Rebarbarás eperlekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
vikki
Rebarbarás eperlekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2239 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 560 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    539 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2239 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ez epret megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A rebarbarát "meghámozzuk", majd kb. ujjnyi vastagra daraboljuk.
  3. A gyümölcsöket egy nagy lábosba tesszük, majd botmixerrel kissé összeturmixoljuk (annyira, hogy azért madarjanak benne gyümölcsdarabok).
  4. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromsavat, és nagy lángon felforraljuk.
  5. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, ezalatt besűrűsödik.
  6. Ha kész, vízzel átöblített üvegekbe kanalazzuk, majd miután lezártuk, 5 percre a tetejükre fordítjuk őket.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9391
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Receptkategóriák

Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 leforrázott ujj és a sikerélmény, hogy ez sem nagy ördöngősség:).

Hozzászólások

Berdál Bernadett

Kedves Vikki! Nagyon gusztának t?nik a recepted. Én is csináltam az ?sszel rebarbara lekvárt,igaz nem kevertem semmi más ízzel. Ehhez kapcsolatos lenne a kérdésem, Az én lekvárom zöldes szín? lett. Az íze azonban nagyon finom. Még is piros szín? lekvárt szerettem volna, Neked az eper miatt lett ilyen szép piros?

Shephard

Bocsi, hogy válaszolok, de látom egy ideje nem kaptál választ, igen az epert?l lett piros szín?, a zöld vagy zöldessárga szín teljesen rendben van ha simán csak rebarbarát használsz, érdemes másik gyümölccsel keverni, mert akkor jön ki igazán az íze, ez nemcsak a lekvárra igaz, hanem a pitékre, panna cottákra..mindenre amibe rebarbara is kerül :)

Berdál Bernadett

Köszi,hogy válaszoltál! Nemrég vettem észre,hogy az ?sszel áttelepített rebarbara szépen kihajtott. Már várom a betakarítást.

vikki

Szia! Így van, az epert?l lett piros, bocsi a kés?i válaszért. Amit eper nélkül csináltam, az nekem is sárgás szín? lett. De egyébként a rebarbara fajtájától függ, nálunk sajnos nem lehet sehol beszerezni azokat a szép pink szín?eket amikb?l pirosas lekvár lesz (vagy legalábbis én eddig sajnos sehol se találtam bel?le). De hamarosan újra szezonja lesz, én is már nagyon várom!:)

Törölt felhasználó

Szia, én is próbálkoznék hasonló lekvárral, de még sosem használtam rebarbarát. Azt hogyan kell tiszítani?

vikki

Szia! A küls? "héját" kell lehámozni a szárról, viszonylag könnyen le is jön.

Törölt felhasználó

Én nem zselésítettem, csak jól összef?ztem. Nagyon finom, pikáns lett a lekvár, köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?