Rebarbarás eperlekvár 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g eper60 kcal
-
100g rebarbara16 kcal
-
125g befőzőcukor484 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
560
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
800g eper241 kcal
-
400g rebarbara63 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
2239
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
47.1g eper14 kcal
-
23.5g rebarbara4 kcal
-
29.4g befőzőcukor114 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.8 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
560
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.3 g
-
Cukor 539 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 964.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 466 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
2239
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
500 g befőzőcukor
-
1 kávéskanál citromsav
Elkészítés
- Ez epret megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk.
- A rebarbarát "meghámozzuk", majd kb. ujjnyi vastagra daraboljuk.
- A gyümölcsöket egy nagy lábosba tesszük, majd botmixerrel kissé összeturmixoljuk (annyira, hogy azért madarjanak benne gyümölcsdarabok).
- Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromsavat, és nagy lángon felforraljuk.
- Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, ezalatt besűrűsödik.
- Ha kész, vízzel átöblített üvegekbe kanalazzuk, majd miután lezártuk, 5 percre a tetejükre fordítjuk őket.
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9757
- Feltöltés dátuma: 2011. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 leforrázott ujj és a sikerélmény, hogy ez sem nagy ördöngősség:).