Nosalty Logó

Rántott zeller ahogy helena készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Rántott zeller ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk. Legalább 1-2 órára félretesszük.
  2. Majd lisztbe, tojásba és prézlibe forgatjuk.
  3. Olajban szép aranysárgára sütjük.
  4. Krumplipürével, sült krumplival, tartármártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5392
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Ajánló

Ne süssük nagyon forró olajban, mivel nyers a zeller, legyen ideje megpuhulni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Régen sütöttem és ráakadtam gyönyörű zellerre, és végre ma elkészítettem. Én imádom!!!

Hozzászólások

Miss Sweetly

Kedves Helena! Zellert még nem rántottam ki! Az ötlet tetszik, elmentettem a receptet, és alkalom adtán ki is próbálom! Szép napot kívánok! Miss Sweetly

helena26

Kedves Miss Swetly! Próbáld ki és remélem,hogy ízleni fog! Egy f?z?tanfolyamon szereztem meg több,mint 40 éve. Nemrég örököltem egy receptes könyvet ,Peller Józsefné receptjei,a Nagy szakácskönyvben rátaláltam a rántott zellerre,itt viszont megf?zik,de én nyersen készítem,ha a hús megpuhul,akkor a zellernek is megkell,ráadásul nem f?zöm ki az ízét. Szép napot kívánok Neked is! helena26

Éva-Anyóca

Köszönöm. :-)

helena26

Nagyon szívesen! Üdvözlettel:Helena

zsuzsanna47

Kedves Helena! Nem jutott volna soha eszembe a rántott zeller, de elkeveredtem Gy?r belvárosában egy vegetáriánus étteremhez, - Café Guru - és gondoltam, egy életem -egy halálom Én ezt kipróbálom. Bementem és megebédelte. Hát, nem lett t?le semmi bajom! Itt ismertem meg a rántott zellert feltétnek, hús helyett a tofut, köretnek a kölest és meg is kedveltem, különösen a rántott zellert, amit ?k pálma zsírban sütnek ki és ez, még ad neki egy különleges, nagyszer?, könny? ízt. Azóta többször készítettem magamnak/ más nem nagyon kedveli a családba/ bár a húsit ugyan úgy szeretem . Pálma zsír híján olajban sütöm. Szép hétvégét kívánok! üdvözöl: Zsuzsa

helena26

Kedves Zsuzsanna! Örülök,hogy ízlik a rántott zeller,én imádom! Én meg kókuszolajban sütöttem ki,ebben is nagyon finom! Jó f?zést és szép hétvégét kívánok én is Neked! Üdvözlettel :Helena

terranova56

Én már sokféle zöldséget rántottam ki, de a zeller még nem jutott eszembe, de az a minimum, hogy kipróbálom! De hogyé aggyák a pálmazsírt?

helena26

Egy szakács tanította nekünk, f?z? kurzuson. Már több, mint 40 éve, és szívesen készítettem , mert finom. Nekem kókuszzsírom van, azt Tescoban vettem, el?ször a fiam hozott Angliából,de pálmazsírt még nem használtam.

terranova56

Köszi, mind a kett?nek azért átnézem a jellemz?it.

lindros

Remek, kiváló, nagyon jó.........

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.