Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott párizsi

Rántott párizsi
Rántott párizsi
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsófőzelék mellé készítettem. A fiúk nagyon szeretik.
Egyszerű és nagyszerű!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szendvicskészítéshez is felhasználhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A párizsit  kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
  2. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 49 658
elküldve: 1
receptkönyvben: 212
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Párizsi rántva, rántott parizer, parizer rántva

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sacron
sacron Sun, 2018-01-07 21:15

Sziasztok! Recepteket keresgéltem, és úgy találtam meg ezt a receptet is. Az elkészítését pedig senkinek sem javaslom.
A bolti előfeldogozott húsok, köztük a párizsi is nitrites pácsóval van tartósítva. Ez szükséges, enélkül a húsok komoly egészségyü kockázatot jelentenének.
Amit vizsont érdemes még tudni, hogy a nitrit sütés közben a magas hő miatt rákkeltő anyaggá, úgynevezett nitrózaminná alakul át.
Főzés közben nem kell emiatt aggódni, az nem elég magas hőmérséklet a kémiai folyamat lejátszódásához.

Adrien
Adrien Tue, 2012-02-14 23:15

Szia Kiki!
Az a meglepő, hogy csak zöldborsó főzelékhez csinálom. Nekünk avval az igazi...
Meg persze magában...

513
párizsi 50 dkg
tojás 2 db
finomliszt 5 evőkanál
zsemlemorzsa 7 ek