r
Nosalty Logó

Rántott hagymakarikák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rántott hagymakarikák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 532 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1597 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 532 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1597 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig gyűrűire szedjük.
  2. 4 tálat veszünk elő, egyikbe víz, másikba liszt, a harmadikba a két felvert tojás (melyhez egy-két csipet sót adunk), az utolsóba pedig zsemlemorzsa kerül.
  3. A karikákat a következő sorrendben panírozzuk: víz-liszt-tojás-zsemlemorzsa. (A víz azért szükséges, hogy a liszt rátapadjon a zöldségre.)
  4. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a karikákat, tartárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 67354
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Ajánló

Tartárral kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc gyorséttermi ételem a rántott hagymakarika, de nevetségesen drágának tartom ahhoz képest, hogy a hagyma egy elég olcsó zöldség. Gondoltam megpróbálom inkább itthon elkészíteni, örömmel jelentem: sikerült. Nem pont ugyanolyan mint a gyorséttermi, (ami ha jól tudom nem is egész hagymakarikákból, hanem hagymapépből készül),  hanem sokkal finomabb! :)

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Imádom! Imádom! Imádom!

Bató Edit

Szia Angi! Én is imádom a hagymakarikát, de tényleg nagyon drága. Én eddig úgy próbálkoztam, hogy a panírozás el?tt kicsit besóztam, de attól picit megereszkedett. A vizes megoldás jó ötlet. Majd kipróbálom. Köszi a tanácsot. Szép napot, Edit.

Sz Éva

Én is nagyon szeretem, de ez elég pepecs munka nem? Egyszer nekiállok, rászánom magam:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik a recept:) Egyébként nem pepecsebb munka, mint egy rántott hús, vagy cukkini vagy akármilyen rántott dolog szerintem, bátran próbáld ki! :) Angi

Éva-Anyóca

Ez csúcs!Ha nem írod le, hogy hogyan megy a panírozás, meghülyültem volna!!Komoly, imádjuk, és csak azért nem csinálok, mert az a panír, nem maradt meg a hagymán!!Látod, van mit tanulni, tényleg, nap mint nap.Köszi szépen!!Kipróbálom az tuti.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Örülök, hogy segíthettem :) Angi

Törölt felhasználó

Én nem sima vöröshagymát szoktam rántani, hanem a fehér héjú, édes hagymát részesitem el?nybe, az még finomabb. A sütésnél is jó, ha vigyáztok, mert nehogy nyers maradjon!

Szofika

Na, nálam holnap ez lesz az ebéd.Tejszínes krumplival:)))) Üdv: Szofi

sziszi01

Szia! Köszi a receptet! Végre sikerült, a vizes ötlet szuper! Sziszi

Törölt felhasználó

Nah ez az amit a közeljöv?be meg fogok csinálni azt hiszem. Jól néz ki nagyon. Amúgy lenne egy kérdésem is egyúttal. Raktam fel pizzareceptet majd 2 hete, de nincs bent még az oldalon vagy nem aktív, nem tudom. Valaki tud ötletet adni ennek miértjére?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap este kipróbáltam a receptet. Nagyon finomra sikeredett. :) Még a v?legényem is evett bel?le, pedig ? nem szereti a hagymát! Köszönöm a receptet, és hogy megosztottad a vizes praktikádat! Üdv: Ágica

Törölt felhasználó

eleinte fel sem akartam rakni ezt a receptet,mert túl gagyinak találtam... :D de ezek szerint mégis hasznos :) örülök neki nagyon!

Tmea

Én is azért hagytam fel vele egy próba után, mert nem maradt meg rajta a panír! Jó, hogy felraktad, nagyon tanulságos volt számomra, hogy egy ilyen rém egyszer?nek t?n? kaja is rejteget titkokat. Ez most nagyon jó lett, úgyhogy rá fogunk szokni, nagyon örülök a receptednek! (A víz mellett nekem az is hasznos tanács volt, hogy nem kell túl forró olajban sütni, itt is el lehet szúrni...)

Namekne

Kis segítség!! Én úgy oldom meg a panírozást hogy a lisztet zacskóba rakom és a vízt?l lecsepegtetett hagymakarikákat belerakom,jól összerázom,és kész . A tojást pedig m?anyag zárható dobozba öntöm és összerázom szintén,ezzel megvan oldva a nagyja.A zsemlemorzsába meg már egyszer? beleforgatni.Remélem segítettem valamit,mert mi is nagyon szeretjük.

Tmea

Nagyon jóóóóó! Zseniális ötlet! :-))

Törölt felhasználó

Én is m?anyag dobozba szoktam rakni a lisztet, majd bele a hagymakarikákat, és a doboz tetejét rátéve összerázom. A felvert tojásokat szintén beleteszem egy mély tálba, és beledobom a már lisztes karikákat. Picit összekeverem, és már mehet is a zsemlemorzsába (egyenként). Ezzel rengeteg id?t és macerát megspórolok. Gondoltam már arra is, hogy a panír hozzávalóit összekeverem, és vízzel s?r? állagú, folyékony panírt készítek, amibe belemártom a karikákat, és rögtön dobhatom is bele az olajba. Ezt még nem próbáltam ki, de legközelebb kifogom, hátha még egyszer?bb lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.