r
Nosalty Logó

Pischinger szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Pischinger szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 570 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 570 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukorra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Feltesszük forrni, legfeljebb egyszer kavarjuk, hogy a cukor le ne égjen! Közepes szálpróbáig főzzük, ez kb. 7 perc.
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a csokit, beleszitáljuk a kakaót, összekeverjük, fémtálcára borítjuk, kihűtjük. (Jó sűrű palacsintaszerű az állaga, kicsit sűrűbb nem baj.)
  3. Ha kihűlt, robotgéppel simára keverjük benne a margarint.
  4. A krémmel vékonyan megtöltjük az ostyalapokat (mint a nápolyi). Egy maroknyi krémet meghagyunk.
  5. Egy órára fagyasztóba tesszük vagy éjszakára hűtőbe.
  6. Másnap vagy egy óra múlva felszeleteljük, nekem 8 db lett.
  7. A meghagyott krémből habzsákkal az egyik végükre hosszúkás díszeket nyomunk.
  8. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal csomómentesre keverjük. Rácsra helyezzük a szeleteket, és a csokival bevonjuk őket.
  9. Kicsit még hagyjuk pihenni tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28404
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

A  mikrosütő rácsát nagyon jól fel lehet használni a csokibevonáshoz. Egy tálcára tesszük a rácsot, és a lecsöpögő csoki újra fehasználható. Nekem csak 10 dkg csokim maradt a bevonáshoz, így csak a tetejére lett elég. A 20 dkg már az oldalát is befedi. A csoki szerelmeseinek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pischinger szelet
Olaszné Anci 191 recept

A férjem kedvenc sütijéről van szó, túl gyakran nem készítem, mert kicsit macerás. Természetesen azért néha kedvezek neki, mert jó ember. Ezt a sütit a cukrász fiamtól tanultam, készséggel megmutatta, hogy engem maceráljanak az elkészítéséért. Az anyák ezt észre sem veszik! Igaz?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!