r
Nosalty Logó

Pulykamelltekercs spárgával

Kataa
Pulykamelltekercs spárgával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
42.6g
Fehérje
8.7g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
336.1g
Víz
115.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
4.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    3972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6262 micro
Összesen 1559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamell szeleteket kissé kiverjük húsklopfolóval, majd megszórjuk flekken fűszersóval.
  2. A zöldspárga fás részét levágjuk. Ha szükséges, akkor zöldséghámozó segítségével a szárat "meghámozzuk".
  3. A camembert sajtot szeletekre vágjuk.
  4. Tekercseket készítünk: legalább 3 spárgát fogjunk össze, tegyük a pulykamell szelet közepére, tegyünk a spárgák tetejére egy szelet sajtot, és tekerjük körbe a pulykamellel.
  5. A tűzálló tál alját kevés olajjal kikenjük, a tekercseket egymás mellé sorakoztatjuk. A tekercsek tetejére is pici olajat csorgatunk. Pici vizet öntünk az aljába. 20-25 percig fólia alatt sütjük. A végén fólia nélkül pirosra pirítjuk a husit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezelőtt még sosem készítettem - és nem is ettem - spárgából készült ételeket. Az egyik újságban láttam hasonló receptet, az alábbi tekercs hozzávalóit a hűtőszekrény tartalma erősen befolyásolta. A végeredmény nagyon ízlett! :) Bacon-nel megvadítva még finomabb lehet!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...