r
Nosalty Logó

Tejes kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejes kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 868 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3470 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 868 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3470 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a kefírt és az élesztős tej, ill. olaj hozzáadásával tésztát készítünk. Először tálban dolgozzuk össze, majd borítsuk a tésztát lisztezett deszkára, és jól gyúrjuk át. Ne legyen lágy a tészta, inkább rugalmas. A liszt minőségétől függően a tej mennyisége változhat.
  3. Langyos helyen kelesszük duplájára, majd ha megkelt, deszkán gyúrjuk át, és osszuk 4 felé. Egy-egy részt nyújtsunk kör alakúra, és vágjuk 4 felé. Az így kapott cikkelyeket szélesebb felüknél kezdve tekerjük fel kifli formájúra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne tegyük túl közel egymáshoz, mert nőni fognak sütés közben!
  4. Tetejüket kenjük meg langyos tejjel, és hagyjuk még 15-20 percig kelni a tepsiben. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Rácsra tegyük, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 71317
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Mint minden kelt tésztának, ennek is jót tesz, ha a sütőbe teszünk egy edénykébe (lábosba) vizet, és sülés közben átjárja a gőz. Ez a módszer kenyérsütéskor is nagyon hasznos.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Van a városunkban egy pékség (szerintem az országban máshol is jelen vannak, és tudtommal albánok), az Arditti, ahol nagyon finom péksüteményeket sütnek. A kifliik és zsemléik nem felfúvatott száraz szörnyűségek, hanem finom, kívül ropogós, belül pedig puha, tartalmas pékáruk. Szerintem ez a kifli nagyban hasonlít az ő kiflijükre. Ebből a mennyiségből 16 db lesz.

Hozzászólások

Csipszi

Jaj, de szépek! Remélem, az enyém is ilyen lesz! Köszönöm, Ági

Törölt felhasználó

Miért ne lenne? :)

pihepot

Kedves Klivi, Milyen meleg legyen a süt?, hogy ilyen szép legyen nekem is a kifli? Köszönöm a válaszodat!

Törölt felhasználó

Kb. 180 °c-on sütöttem.

pihepot

Köszönöm a válaszodat, kipróbálom mindenképpen!

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Ki fogom próbálni a kiflidet, de már el?re látom, h. nálunk nyer? lesz. Nagyon takarosak, gratulálok! Én most a zsúrkenyerem tésztájából szoktam kiflit sütni, és az is nagyon bevált, de vev? vagyok az újabb változatokra. Szép napot: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! Remélem Nektek is bejön, mi nagyon szeretjük (f?leg frissen)! :) Szép hétvégét! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Nagyon finom lett a kifli, bekerült a "megtartom recik" közé! :-) Én 170 fokon sütöttem, így szép világos lett a tetejük. Köszi a receptet! Szép vasárnapot: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabi, Örülök, hogy nem "kukázod" le a receptet! :)) Én is szép hétvégét kívánok (mármint ami még hátra van bel?le). Livi

Olgi1213

Szia Livi!Ma megsütöttem,máskor is megfogom!:) Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet.Üdv:Olgi

Törölt felhasználó

Szia Olgi, Örülök, hogy ízlett! :) Üdv. Livi

Olgis

Tetszik, el fogom készíteni,Olgis.

Sacuska

Kedves Livi! Nagyon tetszik a recept, es ugy megsutnem, de en kb szazszor alltam neki kifli, szemle es kenyer sutesnek, es mindig katasztrofalis eredmenye lett. ott borul a dolog, szerintem, hogy csak porelesztom van. szerinted a 4dkg az egy zacsi, vagy legyen tobb? (1 zacsko 11). Koszonom a valaszodat elore is!

Törölt felhasználó

Nem szoktam szárított éleszt?t használni, de ha jól tudom, 50 dkg liszthez írnak egy tasakot. A 80 dkg-hoz nyugodtan belerakhatsz másfél zacsival. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Most keszitem, megirom majd milyen lett:)

Törölt felhasználó

Fini lett :) kivul roppanos, belul puhi:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

Bella1968

80 dkg lisztb?l csak 16 db kifli? Akkor szép nagyok lesznek.

Törölt felhasználó

Bizony, szép nagyok lesznek. :)

Todika

Szia Klivi! Szeretnem megkerdezni,hogy a tesztat este is belehet gyurni,es reggel sutni?Ica

Törölt felhasználó

Persze, lehet hidegen is keleszteni, de reggel várni kell amíg nagyjából szobah?mérséklet?re melegszik, és át kell gyúrni.

Todika

A vilag legfinomabb kifli receptje!megcsinaltam azota 3szor is,es mindenki a csodajara jar!bar nem lesz ilyen szep forma,de az ize karpotol!:-) kicsit tovabb fejlesztettem es csinaltam baconoset es szezammagosat is!A kovetkezo fustoltsajtal lesz toltve es baconbe lesz tekerve! Mar alig varom!Nagyon halas vagyok erte! koszonom! szep napot!

Törölt felhasználó

Igazán örülök, hogy ekkora sikert aratott! Szép estét, üdv: Livi

Lara1

Nemreg sult ki az elso adag kifli ,mar alig vartam , hogy megkostoljam.Nagyon finom lett es az illat ami terjeng a lakasban hmm... Koszonom a receptet :)

Törölt felhasználó

Nagyooon finom:) Kefír nem volt itthon,így tejföllel helyettesítettem. Köszönöm a receptet! (Párat megtöltöttem virslivel, el?tte kicsit bevagdostam a virslit, finom:)

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Már harmadjára csinálom meg a receptet és nagyon finom de van két problémám amin remélem te tudsz segíteni. Nagyon kezd? "szakács" vagyok. Az egyik problémám hogy nem akar megkelni a tészta....Ma már 5 dkg éleszt?t tettem bele (4 helyett) de semmi.....A tejben felfuttatás azt jelenti hogy feloldom a tejben és hagyom felforrni nem? Mennyi ideig szoktad kelni hagyni? A másik problémám hogy bármit csinálok letapad...Ugy kell levadászni rola a süt?papirt mindig pedig mostmár meg szoktam kenni vajjal is.... Válaszod el?re is köszönöm!!

Edi

milyen h?mérséklet? tejhez adod az éleszt?t? Nem szabad hogy túl hideg, vagy túl forró legyen. Cukrot teszel hozzá? Az éleszt? gombái abból táplálkoznak, attól fut fel az éleszt?. Próbáld a tésztát meleg helyre tenni, úgy jobban, gyorsabban megkel. Szerintem próbáld ki süt?papír nélkül, nekem eddig a csúcs anti-tapadás eszközöm a zsír, semmi nem tapadt még le, ami alá azt tettem.

Törölt felhasználó

Szia Titti! Én már többször tapasztaltam, ha mikróban langyosítottam a tejet, akkor nem jött fel benne az éleszt?, így azt ajánlanám, hogy t?zhelyen langyosítsd. Egy másik, vajas kifli receptnél úgy írták, hogy nem kell megvárni, hogy megkeljenek a kész kiflik, hanem a süt?ben kelnek meg és úgy is szép nagyok lesznek (többször sütöttem és m?ködik:-) A süt?papírról pedig az a véleményem, hogy nem egyformák! A gyengébb min?ség?ek sajnos nem sokat érnek és leragad benne a tészta, így kikell kísérletezni, hogy melyik válik be:-) Ezt a kiflit én is kifogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és biztos finom is:-) Remélem tudtam segíteni! Üdv, A

Törölt felhasználó

Szia Titti, Ezt én sem értem igazán, hogy "hagyom felforrni". Nem szabad forró tejbe tenni az éleszt?t, hiszen el? mikroorganizmusból áll, ami a nagy h?t?l elpusztul. Langyos tejben kell felfuttatni, és magát a tésztát is langyos helyen jó keleszteni, vigyázva arra is, hogy ne kapjon huzatot. Remélem, tudtam segíteni, és legközelebb nagyobb sikerrel jársz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek