r
Nosalty Logó

Pizzakrémes-szezámos-sajtos csavart hamis hájasból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pizzakrémes-szezámos-sajtos csavart hamis hájasból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3911.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1945 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 4273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 12 órára hűtőbe tesszük, vagy este begyúrjuk, és reggel sütjük.
  2. Pihentetés után a tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel. Széleit jól lenyomkodjuk.
  3. A másik fél tésztát ráborítjuk. Egy oldalát megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal.
  4. Átfordítjuk a másik oldalára, egy ügyes mozdulattal, és azt is átkenjük a tojással. Erre reszelt sajtot szórunk.
  5. Csíkokra vagdossuk, megtekerjük és sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190 c-fokon aranybarnára sütjük.
  6. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 2142
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Ajánló

Vendégvárónak is nagyon ajánlom, mivel nincs vele sok gond!! Akár reggelire, tízóraira is finom!! Dupla adag tésztából lehet érdemesebb nekifogni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedvelem ezt a tésztát, sokféleképpen felhasználható. Házilag is készíthetünk pizzaszószt, amivel készülhet a csavart rúd. A megpirult szezámmag is különösen jó ízt ad neki.... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek