Pórés-lazacos tagliatelle
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
175g lazac222 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
75g póréhagyma20 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
700g lazac889 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
300g póréhagyma81 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
42g lazac53 kcal
-
30g tészta111 kcal
-
18g póréhagyma5 kcal
-
9g főzőtejszín12 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 762 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 650 micro
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.4 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5119.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 542 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 2963 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 814.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3048 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1302 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2598 micro
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Hozzávalók
-
1.5 közepes db póréhagyma
-
1.5 dl főzőtejszín
-
0.5 ek olívaolaj
-
0.5 ek vaj
-
1 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára pároljuk.
- Míg a hagyma puhul, a lazacot leöblítjük, papírtörlőkendővel leitatjuk a vizet, éseltávolítjuk halbőrét. (Ha szükséges, a gerincből az egy-egy szálkát csipesszel kihúzogatjuk.)
- Vékonyszeletekre vágjuk a lazacot, de nem kell túlságosan felaprózni, mert a sütésnél szétesik.
- Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk afelszeleteltlazacot, sózzuk, borsozzuk, és egy picit megöntözzük fehérborecettel.
- Közepes lángon, néha óvatosan kevergetve egészen addig sütjük, míg a lazac kifehéredik és megpuhul. (Óvatosan kell kevergetni, mert a hal nagyon könnyen szétesik.)
- Mikor minden megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, és az egészet összefőzzük.
- Kifőzzük a tagliatellét, és, ha a tészta is megfőtt, összekeverük a lazacos szósszal (vagy a tészta tetejére szedjük a szószt.)
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11535
- Feltöltés dátuma: 2010. július 04.
Ajánló
Alapelv: A "feltét" várhat a "tésztára", de a "tészta" soha nem várhat a "feltétre"! Ha elkészült a lazacos szósz és nem fogy el, ajánlatos hűtőbe tenni, mert a hal nagyon hamar megromlik! Mivel a lazac zsírosabb halnak számít, piciknek és érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan, mértékkel ajánlatos fogyasztani!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Van egy kedvenc vendéglőm Aszódon, ahol isteni spenótos-lazacos tagliatellét lehet kapni. Nemcsak finom, de az adag is óriási! Sokszor, sok féle recepttel próbálkoztam, hogy felidézzem azt az ízt, de sajnos eddig nem találtam meg a tökéletes receptet. Kísérletezéseim során viszont egyszer spenót helyett póréhagymával próbálkoztam, és nekünk tetszett az így kapott "eredmény". Azóta is sűrűn készítem ezt a változatot, mert 15 hónapos kisfiam, ha elkezdi enni, nem tudja abbahagyni! :-)