Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés-lazacos tagliatelle

Pórés-lazacos tagliatelle
Pórés-lazacos tagliatelle
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy kedvenc vendéglőm Aszódon, ahol isteni spenótos-lazacos tagliatellét lehet kapni. Nemcsak finom, de az adag is óriási! Sokszor, sok féle recepttel próbálkoztam, hogy felidézzem azt az ízt, de sajnos eddig nem találtam meg a tökéletes receptet. Kísérletezéseim során viszont egyszer spenót helyett póréhagymával próbálkoztam, és nekünk tetszett az így kapott "eredmény". Azóta is sűrűn készítem ezt a változatot, mert 15 hónapos kisfiam, ha elkezdi enni, nem tudja abbahagyni! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Alapelv: A "feltét" várhat a "tésztára", de a "tészta" soha nem várhat a "feltétre"!
Ha elkészült a lazacos szósz és nem fogy el, ajánlatos hűtőbe tenni, mert a hal nagyon hamar megromlik!
Mivel a lazac zsírosabb halnak számít, piciknek és érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan, mértékkel ajánlatos fogyasztani! 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára pároljuk.
  2. Míg a hagyma puhul, a lazacot leöblítjük, papírtörlőkendővel leitatjuk a vizet, és eltávolítjuk hal bőrét. (Ha szükséges, a gerincből az egy-egy szálkát csipesszel kihúzogatjuk.)
  3. Vékony szeletekre vágjuk a lazacot, de nem kell túlságosan felaprózni, mert a sütésnél szétesik. 
  4. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és egy picit megöntözzük fehérborecettel.
  5. Közepes lángon, néha óvatosan kevergetve egészen addig sütjük, míg a lazac kifehéredik és megpuhul. (Óvatosan kell kevergetni, mert a hal nagyon könnyen szétesik.)
  6. Mikor minden megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, és az egészet összefőzzük.
  7. Kifőzzük a tagliatellét, és, ha a tészta is megfőtt, összekeverük a lazacos szósszal (vagy a tészta tetejére szedjük a szószt.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

póréhagymás-lazacos tészta, lazacos tagliatelle póréval, pórés tagliatelle lazaccal, pórés-lazacos szélesmetélt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nbeatrix
nbeatrix Tue, 2011-12-20 23:18

Nagyon finom lett a tészta, bár csak 25 dkg lazacfilével készítettem, és sok póréhagymával (ez nagyon kell), isteni lett a végeredmény!
Nagyon könnyen, és gyorsan el lehet készíteni, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Köszi Mariann!
Üdv: Bea

777
lazac 70 dkg
tészta 50 dkg
póréhagyma 1.5 közepes db
főzőtejszín 1.5 dl
olívaolaj 0.5 ek
vaj 0.5 ek
fehérborecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint