r
Nosalty Logó

Pórés-lazacos tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna
Pórés-lazacos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 777 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3108 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    762 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 777 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3048 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 3108 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára pároljuk.
  2. Míg a hagyma puhul, a lazacot leöblítjük, papírtörlőkendővel leitatjuk a vizet, éseltávolítjuk halbőrét. (Ha szükséges, a gerincből az egy-egy szálkát csipesszel kihúzogatjuk.)
  3. Vékonyszeletekre vágjuk a lazacot, de nem kell túlságosan felaprózni, mert a sütésnél szétesik.
  4. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk afelszeleteltlazacot, sózzuk, borsozzuk, és egy picit megöntözzük fehérborecettel.
  5. Közepes lángon, néha óvatosan kevergetve egészen addig sütjük, míg a lazac kifehéredik és megpuhul. (Óvatosan kell kevergetni, mert a hal nagyon könnyen szétesik.)
  6. Mikor minden megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, és az egészet összefőzzük.
  7. Kifőzzük a tagliatellét, és, ha a tészta is megfőtt, összekeverük a lazacos szósszal (vagy a tészta tetejére szedjük a szószt.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10755
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Ajánló

Alapelv: A "feltét" várhat a "tésztára", de a "tészta" soha nem várhat a "feltétre"! Ha elkészült a lazacos szósz és nem fogy el, ajánlatos hűtőbe tenni, mert a hal nagyon hamar megromlik! Mivel a lazac zsírosabb halnak számít, piciknek és érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan, mértékkel ajánlatos fogyasztani! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pórés-lazacos tagliatelle
Marianna 11 recept

Van egy kedvenc vendéglőm Aszódon, ahol isteni spenótos-lazacos tagliatellét lehet kapni. Nemcsak finom, de az adag is óriási! Sokszor, sok féle recepttel próbálkoztam, hogy felidézzem azt az ízt, de sajnos eddig nem találtam meg a tökéletes receptet. Kísérletezéseim során viszont egyszer spenót helyett póréhagymával próbálkoztam, és nekünk tetszett az így kapott "eredmény". Azóta is sűrűn készítem ezt a változatot, mert 15 hónapos kisfiam, ha elkezdi enni, nem tudja abbahagyni! :-)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a tészta, bár csak 25 dkg lazacfilével készítettem, és sok póréhagymával (ez nagyon kell), isteni lett a végeredmény! Nagyon könnyen, és gyorsan el lehet készíteni, csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszi Mariann! Üdv: Bea

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.