r
Nosalty Logó

Pórés-lazacos tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Pórés-lazacos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    762 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 777 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3048 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 3108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára pároljuk.
  2. Míg a hagyma puhul, a lazacot leöblítjük, papírtörlőkendővel leitatjuk a vizet, éseltávolítjuk halbőrét. (Ha szükséges, a gerincből az egy-egy szálkát csipesszel kihúzogatjuk.)
  3. Vékonyszeletekre vágjuk a lazacot, de nem kell túlságosan felaprózni, mert a sütésnél szétesik.
  4. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk afelszeleteltlazacot, sózzuk, borsozzuk, és egy picit megöntözzük fehérborecettel.
  5. Közepes lángon, néha óvatosan kevergetve egészen addig sütjük, míg a lazac kifehéredik és megpuhul. (Óvatosan kell kevergetni, mert a hal nagyon könnyen szétesik.)
  6. Mikor minden megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, és az egészet összefőzzük.
  7. Kifőzzük a tagliatellét, és, ha a tészta is megfőtt, összekeverük a lazacos szósszal (vagy a tészta tetejére szedjük a szószt.)
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11535
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Ajánló

Alapelv: A "feltét" várhat a "tésztára", de a "tészta" soha nem várhat a "feltétre"! Ha elkészült a lazacos szósz és nem fogy el, ajánlatos hűtőbe tenni, mert a hal nagyon hamar megromlik! Mivel a lazac zsírosabb halnak számít, piciknek és érzékeny gyomrúaknak csak óvatosan, mértékkel ajánlatos fogyasztani! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Van egy kedvenc vendéglőm Aszódon, ahol isteni spenótos-lazacos tagliatellét lehet kapni. Nemcsak finom, de az adag is óriási! Sokszor, sok féle recepttel próbálkoztam, hogy felidézzem azt az ízt, de sajnos eddig nem találtam meg a tökéletes receptet. Kísérletezéseim során viszont egyszer spenót helyett póréhagymával próbálkoztam, és nekünk tetszett az így kapott "eredmény". Azóta is sűrűn készítem ezt a változatot, mert 15 hónapos kisfiam, ha elkezdi enni, nem tudja abbahagyni! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...