r
Nosalty Logó

Pita zsebbel Iluska konyhájából

Iluska
Pita zsebbel Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

660
Kalória
19.3g
Fehérje
137.9g
Szénhidrát
1.9g
Zsír
143g
Víz
-
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
481.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    413.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a kimért vizet a csipet cukorral.
  2. Kis tálban elveszünk belőle, és felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a többi vizet is, és bedagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. 10 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 260-270 C fokra.
  5. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük úgy, hogy ami eddig felül volt, az alulra kerüljön (kb. 4 db fér be egyszerre a sütőlapra).
  6. Kb. 2 percnyi sütés után, mikor már felpuffadt, megfordítjuk, és fél percre visszatoljuk.
  7. Mikor megsültek tálcára szedjük, és konyharuhával betakarjuk a tálalásig.
  8. Tálaláskor levágunk egy keskeny csíkot az egyik részéből, és szétválik a tészta, előtűnik a zseb. Tetszés szerint töltjük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Van pár recept gyűjteményem, ez a pita egyik a 'kelt tésztás' könyvemből. Egyszerű az elkészítése, nagyszerű az eredmény!

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek