r
Nosalty Logó

Piramis szelet

Salamon Csilla
Piramis szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

1712
Kalória
28g
Fehérje
215.8g
Szénhidrát
92.3g
Zsír
102g
Víz
570.4g
Koleszterin
18.5g
Élelmi rost
149.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 1712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 6842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.8 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    369.4 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1133 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    863.4 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2710 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2337 micro
Összesen 6842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

Piskótához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle.
  2. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
  3. Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet.
  4. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Piskótalapokat kb. 10 perc alatt megsütjük, és kihűtjük. A piskóta széleit, ahol nem egyenletes, levágjuk.
  6. Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkra, a másikat 2 db 30*10 cm-es csíkra és 1 db 30*15 cm-es csíkra (ez lesz a piramis alapja).

Töltelékhez:

  1. Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport, és azzal is elkeverjük pár percig.
  2. A tojásokat, kristálycukrot, az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk, és jó alaposan kikeverjük.
  3. Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük, és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.
  4. Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkot összetöltjük a töltelékkel egymásra téve, és 3 órára hűtőbe tesszük, majd ferdén félbevágjuk, és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe, háromszöget alkotva.
  5. Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.

Bevonáshoz:

  1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.
  2. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lehet, hogy még egyszer nem állnék neki az elkészítésének, mert kicsit macerás.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...