r
Nosalty Logó

Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 126 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
  3. A tojásfehérjét verjük habbá.
  4. Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
  5. Halmozzuk a habot a sütőpapirra.
  6. Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
  7. a sütési idő letelte után hagyjuk még kb 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
  8. Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
  9. Kanalazzuk a felvert tejszínt a kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
  10. Pakoljuk rá a gyümölcsöt
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 154
  • Össznézettség: 120005
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pavlova torta
mislenbaba 31 recept

Nigellánál láttam, már régen. Annyira gusztusos, kívánatosnak tűnt, és mivel volt egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, el is készítettem. Ez a torta, amely a képen van, a megadott recept körülbelül háromszorosából van készítve. Nem tudom pontosan, mennyi tojásfehérjém volt lefagyasztva, így ez a torta találomra készült.  Boginak és a többieknek köszönöm a kép elkészültéért! Gyerekkoromban ki nem álhattam a habcsókot, és azt hittem ez is olyan valami. De amikor előszőr sütöttem, már csak úgy meg bírtam volna enni a tortát a tejszín és a gyümölcs nélkül. Kívűl ropogós, belül pedig puha, lágy... Ja, és tök egyszerű és olcsó. Kipróbáltuk a barátnőmnél légkeveréses sütőben is, és szerintem nyugodtan lehet úgy is sütni. A a hab a sütőben egy kicsit szétfolyik, ezért amikor a tojáshabot halmozzuk, számoljunk vele.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Húúúúú!Ez nem semmi:-)))) Csodálatos és elmentve:-))Éva-Anyóca

Bató Edit

Hát ez gyönyör?!!! Egyszer már ettem ilyet, de most meg is fogom sütni. Már alig várom. Köszi ezt a csodás receptet, kedves Mislenbaba! Üdvözlettel, Edit.

Törölt felhasználó

Szeretem nagyon!

mislenbaba

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm, majd írd meg, hogy ízlett. Puszi.iIcu

mislenbaba

Edit! Köszönöm! Egy dologgal kell vigyázni, ha elkészíted. A rabja leszel. : D

Törölt felhasználó

Gyermekkoromban ettem utoljára! el is mentem, és hétvégén megcsinálom! NAgyon köszi! Kb meddig kell sütni? még barna nem lesz?

mislenbaba

Reguska! Mint írtam, 180 fokos süt?be beteszed, és egyb?l visszaveszed legalább 150 fokra. Inkább szárítani kell mint sütni. Nekem egyb?l barna lett a melegt?l, de visszavettem a h?mérsékletet így nem is barnult tovább. Ne nyitogasd a süt? ajtaját, mert összeeshet. Én a süt? ablakán szoktam nézegetni :D Ha nincs ablak a süt?dön, ne nyisd ki csak kb 30 -40 perc múlva.

Bató Edit

Látod én is pont ett?l tartok... Imádom az ilyen kívül ropogós, belül lágy sütiket. (és a felsorolt gyümölcsöket is, meg a tejszínhabot...) Délután sütöm, majd beszámolok Neked. Szép napot, Edit.

Bató Edit

Hát ez isteni lett! Mindenki "rárontott", úgyhogy a nagyobb része már elfogyott. Szedret és málnát tettem rá, csodás! :))) Köszönettel, Edit.

mislenbaba

Örülök! Én is azt mondtam ma a barátn?mnek, hogy meg bírtam volna enni az egészet egyedül . Szerintem sokan nem tudják milyen finom. Akkor a megadott recept jól használható ugye? : D

Törölt felhasználó

Sajnos Nekem nem sikerült , pedig mindent úgy készitettem ahogy le van irva. Össze esett és rágógumis lett. Az ajtót sem nyitogattam, az igaz, hogy az id? leteltével kivettem a süt?b?l és utánna esett össze.Sajnálom, de nagyon jól nézett ki.Miért nem sikerült ?!!!!!

mislenbaba

Kedves G?gh Lászlóné! Sajnálom, hogy nem sikerült. Volt már, hogy nekem sem lett a legjobb. Talán tovább kellett volna a habot verni, vagy a h?mérséklet a süt?ben magas volt. Ezt süt? is válogatja. Nekem a képvisel?fánk esett sokszor össze, úgy hogy ki kellett dobni. Inkább szárítani kell, mint sütni.

Bató Edit

Nekem jól használható volt a recept, igaz a tojásfehérjéhez tettem egy kanál jéghideg vizet és sót is. (megszokásból) Amikor már majdnem teljesen kemény, akkor teszem bele a kristálycukrot, mert azt tapasztaltam, hogy így lehet a legtömörebb habot verni. Én légkeveréssel 140 fokon szárítottam, mert úgy vettem észre, hogy a légkeverés gyorsan felhúzza és ad neki egy kérget, belül viszont szinte krémes marad. Csak azért írtam le, hátha vki hasznosítani tudja. Sztem jó a recept, köszi Mislenbaba! (sajnos én is meg tudtam volna enni az egészet)

mislenbaba

Sok mindent?l függ a siker. Például nekem nincs légkeverés a süt?mben, viszont a gomb se nagyon jó amin be lehet állítani a h?fokot. Mondom nekem is volt már olyan, hogy összeesett. Pont most itt figyel az asztalon egy sütemény, ami már régóta be van küldve, de a kép nem jó, ezért megkért a n.s -hogy süssem meg még egyszer. Most megsütöttem és én hülye, nem csináltam t?próbát . Kívülr?l szép barna lett, gondoltam kész..Szétkapcsoltam a tortaformát és az egész szétfolyt. Egy "picit " elkeseredtem. Pedig els?re sikerült. A pavlovát talán érdemes egy kicsit bent hagyni a süt?ben akkor is ha kész.

illesera

Sziasztok ! Épp tegnap láttam a TV paprikán , ezt a tortát készítette Nigella. Viszont ? azt mondta, hogy ahány tojásfehérje, annyiszor 4 ev?kanál cukor kell bele !!!???? Lapátolta is bele szorgalmasan ! Akkor most szerintetek mennyi cukor kell bele igazából ? Nem lehet ,hogy a cukor mennyiséggel van a baj? üdv Era

mislenbaba

Kedves illesera! Nincs ezzel a recepttel baj. Látod, van akinek sikerült . Csütörtökön a barátn?mmel megint megsütöttük, kielemeztük. Eladásra készült, azóta tudom, hogy nagyon meg voltak elégedve a vev?k. Én pénteken készítettem el itthon, ajándékba az is tökéletes lett. De nyugodtan próbáld meg úgy ahogy te írod. Majd írd meg milyen lett. Üdv Icu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek