r
Nosalty Logó

Párizsis-sajtos pizzabatyu

Angie-30
Párizsis-sajtos pizzabatyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1260
Kalória
45.8g
Fehérje
117.2g
Szénhidrát
67.6g
Zsír
210.7g
Víz
153.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.3 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15099.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2695 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    9533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    468.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    842.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 5041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1213 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba tegyünk 50 dkg lisztet, alakítsunk mélyedést a közepébe, morzsáljuk bele az élesztőt, tegyük rá a cukrot, és 1 ek langyos vizet. Amikor megkelt, keverjük hozzá az olajat, joghurtot, sót és annyi lisztet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd 20 percet kelesztjük.
  2. A párizsit és a sajtot reszeljük le.
  3. A tésztát nyújtsuk el, vágjunk nagyobb kockákat (én 9-et), kenjük meg ketchuppal, szórjunk rá párizsit és sajtot, majd egyet hajtunk rajta, és a széleit összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  4. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, és mindegyikre teszünk két darab vékony, lapra vágott margarindarabot.
  5. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy újságból van a recept, vagyis az ötlet, ugyanis át lett alakítva: ott sima pizzatésztát ír, de mivel mi szeretjük ezt a joghurttal készült tésztát, így ezzel készítjük. Van amikor pulykapárizsit használok, és fetát a sajt helyett, úgy is finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...