r
Nosalty Logó

Párizsi krémes golyó

Katharosz
Párizsi krémes golyó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A párizsi krémhez

1334
Kalória
22g
Fehérje
112.9g
Szénhidrát
96.9g
Zsír
112g
Víz
512.5g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
71.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 1334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 5331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    387.6 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4043 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 5331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Krém: a cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük. Belekeverjük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük.
  2. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd egészen rövid ideig tartó keveréssel felhabosítjuk robotgéppel. Ez a krém torták, sütemények töltéséhez is nagyon finom.
  3. Piskóta: A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeverésesben 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  6. A kihűlt a piskótát szétmorzsoljuk, és kisebb adagokban a krémbe dolgozzuk. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk őket, és hidegre tesszük (tulajdonképpen a piskóta felveszi a krémet, és nagyon finom íze lesz tőle).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23

A krémtől nagyon finom ízű golyókat kapunk, megéri a fáradságot.

További receptek

Répatortagolyó

Vegán és vegetáriánus módon is elkészíthetők ezek az év minden szakában igazi felfrissülést hozó répás golyók. Most nyáron igazán érdemes kipróbálni, nem zavar be a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek